Napjainkban a társkeresés és az internet összekapcsolódik, ugyanis a párok nagy része online ismerkedik. Ám, ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolat tartós és működőképes legyen, négy szabályt be kell tartani.

Napközben megszámlálhatatlanul sokat tekintünk a telefonunkra. Szinte az életünk részévé vált. Egy olyan eszközzé, amely nélkül képtelenek vagyunk élni és társat találni. Ez a szokás viszont - ha nem vigyázunk - gyorsan tönkre teheti a kialakult szerelmeket. Ezért érdemes tisztában lenni a következő szabályokkal, amelyek betartásával már meg is tettük az első lépést annak érdekében, hogy a szerelmi életünk ne csak egy múló románc legyen a digitális világ hatásai miatt.

egy kapcsolat virtuális szabályai
Forrás: unsplash.com

Kapcsolódjunk le!

Több tanulmány is bizonyította, hogy a telefonfüggőség egy létező betegség, amely nemcsak a mentális egészségünkre, hanem az emberi kapcsolatainkra is kihat. Éppen ezért igyekezzünk a napunk bizonyos szakaszaiban elszakadni az okostelefonunktól. Kapcsoljuk ki vagy tegyük repülő üzemmódra. Azt a kevés időt pedig töltsük hasznosan, méghozzá a párunkkal. A közösségi oldalak és más applikációk használata miatt ugyanis kisebb intenzitással éljük meg a szerelmet és magát a kapcsolatot is.

Fordítsuk a hasznunkra!

Ha kikapcsolni nem bírjuk vagy a munka miatt fontos, hogy elérhetőek legyünk, akkor a felesleges nyomkodás helyett használjuk kapcsolaterősítésre a telefonunkat. Bármennyire is hihetetelen, ma már egy párkapcsolatnak nemcsak árthat, hanem segíthet is egy okostelefon. Küldjünk kacérkodós üzeneteket a párunknak vagy töltsünk le olyan játékokat, applikációkat, amelyeket közösen tudunk csinálni a másikkal.

Online megcsalás

Ma már nem kell eljutni az ágyig, ha meg akarjuk csalni a párunkat. Az online közösségi felületeknek köszönhetően gyorsan és egyszerűen ismerkedhetünk. De azt mindenképp jegyezzük meg, hogy ha párkapcsolatban élünk, a másoknak való üzengetés csak addig jó, amíg nem kell titkolni. A virtuális titkok is mérgezően tudnak hatni két ember szerelmére.

Mértékletes posztolás

Vannak, akik az egész életüket, és vannak, akik semmit sem hajlandóak megosztani a közösségi felületeken. Főleg, ha a szerelemükről van szó. Ám itt azok vannak hátrányba, akik folyamatosan azt a késztetést érzik, hogy megosszanak valamit a közös életükről. Ezzel ugyanis a legtöbbször kompenzálni akarnak valamit. Ha egy kapcsolat rosszul működik vagy épp egy mélypontot él meg, akkor a két fél hajlamos ennek az ellenkezőjét kommunikálni a világ felé. A felesleges posztolás helyett ezt az időt fordítsuk inkább arra, hogy meglepjük a másikat. Halmozzuk el bókokkal, virágokkal vagy a kedvenc csokijával. A figyelmesség és a törődés sokkal kifizetődőbb.

Forrás: https://pairedlife.com/dating/online-relationships
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.