Nem egyedi eset, hogy valaki szereti a párját és vágyik is a szex után, csak éppen nem a partnerével.

Psychology Today felmérése szerint a házasságok mintegy húsz százalékában egyáltalán nincs jelen a szexualitás. A kutatás kitér arra, hogy a pár mindkét tagja vágyik ugyan a szexualitásra, csak éppen nem egymással. A jelenség nem ismeretlen, és nem is feltétlenül a kapcsolattal van a probléma. 

Vágynak a szexre, de nem a párjukkal

Dr. Marianne Brandon pszichológus számos olyan esetet tapasztal, amikor a kliensei azzal keresik meg, hogy nincs szex a házasságukban, amelyre tulajdonképpen vágynának, de nem a partnerükkel. Szerinte nem könnyű feloldani ezt a problémát, főként ha a pár nem nyitott kapcsolatra vágyik. Brandon azt állítja, ez a jelenség nem feltétlenül rajtunk múlik. "Nem arra lettünk kitalálva, hogy éveken keresztül ugyanarra a partnerre vágyjunk. Alapvetően az utódnemzés biztosítása az, ami az ösztöneinkben kódolva van és ha ezt teljesítettük vagy esetleg nem születik utód, akkor elveszíthetjük az érdeklődésünket a párunk iránt" - fogalmaz a szakember, aki azt is hozzáteszi, ezek természetesen csak az ösztönökkel kapcsolatban igazak, a lelki rész az, ami átsegítheti a párokat az ilyen időszakokon.

szex
Forrás: pixabay.com

Mit tehetünk?

Ha a partnerünket okoljuk a libidónk csökkenéséért, az nem visz minket előre, véli a szakember. Az segíthet, ha megosztjuk a párunkkal a legbensőbb vágyainkat, ami ugyan a kiszolgáltatottság érzésével járhat, de ha ez kölcsönös, a pár egy kalandként is felfoghatja mindezt. Ezáltal kevésbé érezheti magát az egyik fél sebezhetőnek, hiszen a másik is megosztja vele mindezt. Brandon azt is elárulta, ilyen esetben jobb, ha elkezdünk újra az érzékeinkre figyelni és a negatív gondolatoknak kevesebb teret engedni. 

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.