Az érzékeny gyomrú kutyusokra a jutlomfalatokkal kapcsolatban is tekintettel kell lennünk.

Gondos gazdiként gyakran szembesülhetünk azzal, hogy érzékeny gyomrú kutyusunknak nem találunk megfelelő jutalomfalatot. Pedig akár műtét után lábadozik, akár fogyókúrára fogták vagy allergiás, a kutyának csak olyan jutalomfalatot szabad adni, ami a diétájába is beleillik. A kutyák körében a leggyakoribb allergén a csirke, a marha, a sertés és a bárány, illetve a gabonafélék közül a búza és a kukorica. Emellett  a tejtermékek, a szója és a zöldborsó, valamint az élesztő is gyakori allergén számukra. Mivel minden kutya más és más, fontos, hogy egyeztessünk az állatorvossal, mielőtt bármilyen étrendi változást bevezetünk. Íme egy recept, ami ugyan mentes a leggyakoribb allergénektől, de ez nem jelenti azt, hogy minden kutya számára megfelelő, hiszen vannak, akik ritkább összetevőkre is allergiásak lehetnek.

kutya
Forrás: pixabay.com

Hozzávalók:

90 g gluténmentes zabpehely

1 érett bio banán

2 ek. kókuszzsír

Elkészítés:

A zabpelyhet áztassuk be langyos vízbe, de csak pár percig. Ezután öntsük le róla a vizet és nyomkodjuk ki, majd tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a szeletelt bio banánt. Bio banánra azért van szükség, mert a banánt számos vegyszerrel kezelik, amire szintén allergiás lehet az eb. Egy villával addig nyomkodjuk össze a banánt, a kókuszzsírt és a zabpelyhet, amíg egységes masszát nem kapunk. Hagyjuk állni tíz percet. Majd – a kutyánk méretétől függően – egy kisebb vagy nagyobb kanál segítségével formázzunk falatkákat, amelyeket helyezzünk egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük készre. A kutyakekszek légmentesen záródó edényben pár napig eltarthatók, hűtőben tárolva körülbelül egy hétig állnak el.

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.