3 csirkés recept, ami garantáltan lenyűgözi a családot.

  1. A fűszeres, paradicsomszószos csirkecomb gyorsan átsül, és biztosan nem szárad ki.

A paradicsomos csirkecomb egyszerre finom, laktató fogás, a hús finom omlós. A szószt turbózhatod bármilyen zöldfűszerrel, a bazsalikom különösen jól illik bele. Ha szereted a csípőset, chilit is szórhatsz hozzá, még pikánsabb lesz.

Hozzávalók: 70 dkg csirkecomb, 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv), 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 ág bazsalikom, só, bors, olaj.

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, törölgesd le róluk a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, és forrástól számítva főzd körülbelül 10 percig.

A csirkecombokat rendezd egy tűzálló edénybe, öntsd le a szósszal, és fedd le fóliával. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit. Szórd meg bazsalikommal.

  1. A tejfölös-sajtos csirkét egy edényben megsütheted, és akár hétköznap vacsorára is elkészítheted.

Te is odavagy a tejfölös-sajtos húsokért? Akkor ez az ízes, szaftos csirke kihagyhatatlan. Combból, mellből is kerülhet a tepsibe. Legfinomabb akkor lesz, ha elkészítés előtt a húst hagyod néhány órát pácolódni a hűtőben. Póréhagymával pedig még izgalmasabbá teheted, finom édeskésre sül.

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 2 db csirkemell, 10 dkg parmezán, 1 szál pórhagyma, 3.5 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 ág kakukkfű, bors, só, szerecsendió.

Az olajat keverd össze a sóval, borssal, pirospaprikával és egy gerezd átnyomott fokhagymával. Kend be vele a megtisztított csirkecombokat, melleket, és a hűtőben pihentesd egy-két órát.

A tejfölt öntsd egy tálba, keverj hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót.

Rendezd a húsokat egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, rakd melléjük a feldarabolt póréhagymát, öntsd nyakon a tejfölös szósszal, szórd meg reszelt sajttal, kakukkfűvel, és alufóliával lefedve süsd 40 percig. Amikor a szósz kissé besűrűsödik, a hús pedig puhává válik, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.

  1. Az illatos fűszerekben pácolt csirkecomb sült répával ínycsiklandó vacsoraétel lehet akár bármelyik hétköznapon is.

Ha az egészséges köretről eddig csak az ízetlen párolt zöldségek jutottak eszedbe, itt az idő, hogy újragondold ezt a véleményedet. A csirke szaftjában ropogósra pirult répa és a hagyma egyvelege olyan ínycsiklandó köretet eredményez, hogy nem is fog hiányozni a rizs vagy a krumpli. Főleg, ha borral is megbolondítod a húst.

Hozzávalók: 4 db alsó csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 db vöröshagyma, 2 db lila hagyma, 1 evőkanál aprított friss rozmaring, 1 teáskanál sültcsirke-fűszersó, 1 dl száraz fehérbor, só, bors.

A csirkecombokat pácold be: dörzsöld be sóval és borssal, majd az olívaolajhoz add hozzá a fűszersót, és ebben a keverékben hempergesd meg a húst. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát.

A kétféle répát vágd hasábokra. A vörös- és a lila hagymákat pucold meg és negyedeld fel, a fokhagymagerezdekről szintén szedd le a héjukat, de hagyd őket egészben.

A zöldségeket és a hagymákat oszd el egy tepsiben, keverd össze rozmaringgal, majd helyezd rájuk a csirkecombokat, és az egészet öntsd fel a borral. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 45 percig, majd a fóliát levéve pirítsd 15 percig.

Forrás: femina.hu; / képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.