Boldogabbak lesznek a kutyák és a macskák, ha lehetőséget adsz nekik az okosodásra.

Minél többet játszhat a kedvenced, annál boldogabb élete lesz, ráadásul a játék nem csak a hangulatát javítja, de az intelligenciáját is növeli. Pláne, ha kifejezetten készségfejlesztő dolgokat kap, hogy szórakozzon. Ha szeretnéd néhány olyan játékkal meglepni négylábú barátodat, amitől egyre okosabb lesz, akkor jól figyelj.

A legjobb intellgenciafejlesztők kutyáknak

Snacklabda

Két dolgot imádnak igazán az ebek: a labdát és az evést. Ezt ötvözve tényleg 100% a szórakozásfaktor. Szerezz be egy olyan labdát kutyádnak, amiből jutalomfalatot kell kihalásznia. A labdakergetéssel is remekül leköti magát, a falat keresése pedig alaposan megdolgoztatja az agyát.

Szögletes labda

A nem gömb alakú, hanem szögletes oldalú labda gondolkozásra készteti a kutyákat. Kültéren és lakásban is hosszan foglalkoztatja a kutyát a tompa élekkel ellátott játék, ami nem gurul el. A kutyának rá kell jönnie, vajon miért, és arra is, hogyan késztesse mozgásra.

Trükkös etetőtál vagy szimatszőnyeg

Ha egy labirintusszerű, trükközött etetőtálban kínálod neki a vacsorát, nem csak a habzsolást tudod megfékezni, de olyan érzése lesz a kutyádnak, mint neked, mikor egy keresztrejtvényt fejtesz meg. Sikerélménye is lesz, hogy kiszedte a tálból a falatokat, ráadásul boldogsághormonokat szabadít fel az agyában a keresgélés, gondolkodás. A szimatszőnyeg ugyanezt a célt szolgálja, csak épp elrejtett jutalomfalattal, ráadásul türelemre is inti az ebeket.

Memóriajátékok

Léteznek speciálisan a kutyák számára kifejlesztett memóriajátékok. Általában jutalomfalattal kell rávezetni a kutyát, hogy mi is a feladat és hogyan tudja megszerezni a játékban rejlő ételdarabokat. Sokat segít a szellemi fitten tartásban.

kutya
Forrás: unsplash.com

A legjobb készségfejlesztők macskáknak

Kaparófal

A macskák unalmukat elsőként a kaparászással szokták csillapítani, épp ezért közkedvelt macskajáték a kaparófal. A kaparászást teljes figyelemmel teszi, folyamatosan fókuszál közben, ezért bár egyszerűnek tűnik, mégis kellően fejlesztő szórakozás.

Egér

A játékegerek - főleg a mozgathatók - a legjobbak a macskák számára, hiszen könnyen fejlesztik az agyát. Segítenek abban, hogy gondolkozzon, hogyan képes minél gyorsabban és egyszerűbben elkapni a zsákmányt.

Tablet

Furán hangzik, de tényleg érdemes a macskák számára letölteni egy mobiltelefonos vagy tabletes cica alkalmazást, ugyanis órákon át képesek szórakozni, sőt, tanulni is ezek által. A legjobban úgy tudnak figyelni, ha lekapcsolt lámpa mellett csak a kijelző fénye ég, és úgy kereshetik rajta a világító pontokat, amiket levadászhatnak.

macska
Forrás: unsplash.com
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.