Ez a mediterrán egytálétel babból, paradicsomból és articsókából készül és fokhagymás pirítóssal tálalják.

Hozzávalók 4 személyre: 3 piros kaliforniai paprika, 1 sárga kaliforniai paprika, 200 gramm articsókaszív olajban, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 piros csilipaprika, olívaolaj, 1 tk. paradicsomszósz, 1 tk. pirospaprika, 400 gramm dobozos paradicsom, 250 ml zöldség alaplé, 150 gramm magozott olívabogyó, 1 csokor bazsalikom, 250 gramm fehérbab

egytálétel
Forrás: pixabay.com

Elkészítés: A kaliforniai paprikákat hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, majd 200 fokra előmelegített, grillfunkcióra állított sütőbe tesszük. 5 percig grillezzük, míg a paprika héja fekete nem lesz. Ekkor kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd meghámozzuk és felkockázzuk. Az articsókákat lecsepegtetjük, majd szintén grillrácsra tesszük 2-3 percre. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A csilipaprikát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. 1 ek. olívaolajon a hagymát, fokhagymát, csilipaprikát megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a botmixerrel pürésített dobozos paradicsomot és tovább főzzük. Felöntjük a zöldséglével, hozzáadjuk az olivabogyót és 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babot, majd további 10 percig főzzük. Közben apróra vágjuk a bazsalikomot és a végén az egytálétel tetejére szórjuk. Fokhagymás pirítóssal vagy tortillával tálaljuk.

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.