Mindenki más-más miatt érzi jól magát a munkahelyén. Vajon melyek azok a szempontok, amelyek mindenkinek fontosak?

Aki nem home office-ban dolgozik, az a napja jó részét a munkahelyén tölti. Az, hogy ott mennyire érzi jól vagy rosszul magát, számos tényező függvénye. A nagyszerű munkahely jellemzőiről sok tanulmány készült már, és az emberek általában egyetértenek bizonyos kritériumokban. Ezeken felül persze vannak egyéni igények, elvárások, amikkel, ha tisztában vagyunk, akkor úgy kereshetünk munkahelyet, hogy ezt szem előtt tartjuk.

jo_munkahely_kriteriumai
Forrás: unsplash.com

A jó munkahely elsősorban egy pozitív környezet, ahol adottak a tárgyi feltételek, ahol megbecsülik az ember munkáját, kedvesek a csapattársak, kellemes a légkör és inspiráló a vezetőség. Nos, ez sajnos nem mindenkinek adatik meg.

A nagyszerű munkahely egyik alapja a bizalom. Ha az emberek bíznak egymásban és a vezető bízik az alkalmazottaiban, az arra ösztönöz mindenkit, hogy őszinték legyenek. Egy bizalmi légkörű munkahely a felmérések szerint 8%-os termelékenység növekedést, 19%-kal nagyobb működési bevételt, 50%-kal kevesebb betegszabadságot és 12%-kal magasabb ügyfél-érdekképviseletet eredményez, sőt kevésbé valószínű, hogy bárki ki akarjon lépni.

A nagyszerű munkahelyeket nem a kivitelezett projektek vagy a tennivalók listája hozza létre, hanem az a kapcsolat építi fel, amelyet az alkalmazottak megosztanak egymás között és a vezetőséggel. A jó munkahely vezetői inspirálóak, elismerik és megbecsülik munkatársaikat, anyagilag és emberileg is. Egy nagyszerű munkahelyen lehetőség van a fejlődésre, innovációkra, előrelépésre és nyitottak az ötletekre. Akik ilyen közegben dolgoznak, sokkal büszkébbek a munkájukra.

Tárgyi feltételek tekintetében a jó munkahely minden alapot biztosít. Sőt, beszerzi mindazt, ami kell a fejlődéshez, és nem az alkalmazottól várja el, hogy „oldja meg”.

A jó munkahely biztosítja a szakmai fejlődést, a csapatépítést, irányt mutat, támogatást nyújt szakmailag és anyagilag is, vigyáz az alkalmazottak egészségére, jó közérzetére.

Végül olyan egyéni szempontok is felbukkanhatnak elvárásként, mint a kutyabarát munkakörnyezet, az eseti home office lehetősége vagy a „nem munkaidő van, hanem elvégzendő feladatok”-elve.

Forrás: https://content.wisestep.com/great-workplace/?fbclid=IwAR00Xjbd5E5LKQfLn6XShu_L5ZNpRAPyl5gB-JofE_bXVOuL9U7YYXCnbNc
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.