Az allergia főleg tavasszal és nyáron nagyon gyakori, kellemetlen tünetekkel járó betegség. A gyógyszerek mellett vannak más hatékony és kíméletes gyógymódok is.

Lassan itt a tavasz, jönnek az allergiás panaszok a virágporra, pollenekre érzékenyeknél. Az allergia az immunrendszer válasza, hiszen ha az alulműködik, nem tudja leküzdeni a szervezetbe jutó káros anyagokat, ezért fertőzés, gyulladás jöhet létre, míg ha túlműködik, allergiás reakciókat válthat ki. Az allergének száma több ezerre tehető. Ide tartoznak többek között a virágok pollenjei, különböző állati szőrök, poratka ürüléke (porallergia), penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, különböző élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek. Az allergénekkel a mindennapos élet során kerülünk kapcsolatba: belélegezzül (például spórák, por, pollen) vagy valamilyen fizikai kontaktus (például bőrrel érintkező anyagok, rovarcsípés, táplálkozás) során kerülhetnek a szervezetünkbe.

Lelki okok

A holisztikus megközelítés szerint az allergia fő oka az, hogy az ember tudatosan vagy tudattalanul elutasítja életének egyes területeit, hárítja azt, amivel nem sikerül megbirkóznia, amivel nem kíván érintkezésbe lépni. E szerint az egyes allergiatípusok okai:

  • virágpor – félelem a termékenységtől, a szerelemtől, a szexualitástól
  • állatszőr – a természetes (szexuális) ösztön el nem fogadása vagy agresszivitás elfojtása
  • házipor – az élet egyes területeinek elutasítása
  • tejallergia – anya-gyermek kapcsolat rendezetlensége
  • lisztallergia – apa-gyermek kapcsolatában lévő diszharmónia
reiki
Forrás: pixabay.com

Az allergia leküzdése reikivel

Az allergia javulásában nagy szerepe van az egészséges étrendnek és a stresszmentes, kiegyensúlyozott életmódnak. A reiki, vagyis a spirituális energia terápiás és öngyógyítő használata szintén nagymértékben hozzájárulhat a gyógyuláshoz, hisz mind fizikai, mind pszichés eredetű problémáknál eredményesen alkalmazható. A tüneteket kezelő gyógyszerekkel szemben a reiki az okot kezeli. Egyszerre hat fizikai, pszichés és szellemi szinten. A reiki energia eltávolítja a toxinokat, az energetikai blokkokat és támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait. A reiki mellékhatásoktól mentes, ráadásul más gyógymódokkal és gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.