Hétköznapi bajaink

Így betegít meg a civilizáció (x)

Az aranyérbetegség a modern társadalommal egyidős, de legalábbis a dokumentált orvoslástól kezdődően jelen van, ugyanakkor népbetegséggé kétségkívül a civilizáció előrehaladásával vált. Ennek oka számos olyan, modernkori újítás, amely egyébként megkönnyítette az életünket.

Legfrissebb cikkeink a témában:

Fog- és szájbetegségek

Miért vérezhet az íny fogselymezés közben?

A fogmosás mellett a mindennapi fogselyem használata segíthet eltávolítani a lerakódott lepedéket, mielőtt az fogkővé keményedne.

Legfrissebb cikkeink a témában:

Étkezés

Vaspótló ételek a téli immunerősítésért (x)

Őseink bölcsességéről tanúskodik, hogy a szilveszteri-újévi menü szinte a világ minden táján vasban gazdag ételekből áll. Télen kiemelten fontos odafigyelnünk a vasbevitelre, hogy támogassuk az immunrendszerünk működését. Mutatjuk, hogyan étkezhetünk vasban gazdagon, költséghatékonyan, és mit tegyünk, ha már nem elég a táplálékkal bevitt vas az egészségünk megőrzéséhez.

Legfrissebb cikkeink a témában:

Házikedvencek

Tudtad, hogy kölyök- és felnőtt kutyáknak miért eltérő a tápanyagigényük? (x)

A kölyökkutyák szervezete fokozatosan fejlődik a születés után. Az anyatejes táplálásról való elválasztás során történő hozzátáplálással kezdődik meg a szilárd táplálékra való átállás.

Legfrissebb cikkeink a témában:

Lelki egészség

Ha fáj a gyomrod, lehet, hogy túl sok a stressz (x)

Alig megy le a falat a torkodon, annyira feszült vagy? Vagy épp ellenkezőleg: idegességedben folyamatosan rágnod kell valamit? A súlyproblémákon túl komoly emésztőrendszeri panaszokat is okozhat a stressz, ezért jobb, ha más megoldás után nézel.

Legfrissebb cikkeink a témában:

Mozgás

Segíthet-e a séta a fogyásban?

Szeretne leadni néhány felesleges kilót? A súlycsökkentő programja kezdődhet azzal is, hogy minden nap megtesz néhány ezer lépést.

Legfrissebb cikkeink a témában:

Egészségkönyvtár

ADOMÁNY, ÖSSZETARTOZÁS - 21.000 üveg Béres Csepp a daganatos betegeknek (x)

A Rákellenes Küzdelem Világnapja alkalmából a Béres Alapítvány 21.000 üveg Béres Cseppet adományoz a daganatos betegek részére.

Legfrissebb cikkeink a témában: