Itt a tél, amely együtt jár a hőmérséklet és a nappalok csökkenésével. Szeretjük vagy sem, az évszakok váltakozására nincs ráhatásunk, így ahhoz nekünk kell igazodni.

A téli időszakban rétegesen öltözködünk. Szekrényeinkből már régen előkerültek a vastagabb darabok és a nyáriak háttérbe szorultak. A fűtött otthonunk kiváló menedéket jelent, de szükséges odakint is megvédeni magunkat a hidegtől. Ennek ellenére sok hölgy panaszkodik a felfázástól. Arra fogják, hogy leültek valami hideg helyre, esetleg megfáztak odakint, netalán vékonynak találják csizmájuk talpán, amelyen keresztül felfáztak. Nos, ez bizonyára mind közre játszhat, azonban az is ismert, hogy minden betegség mögött lelki okok is meghúzódhatnak. Sőt a nőiség megélésének bármilyen fokú sérülése okozhat a női nemi szervek területén jelentkező problémát. A petefészek-gyulladás, a hüvelygyulladás nemcsak fájdalmasok, de kihatással van a nőiség megélésére is.

A fizikai tüneteken túl

Ha már szinte el sem tudnád az életed képzelni intim gyulladások nélkül, akkor azt a kérdést is szükséges lenne feltenned magadnak, hogy szeretsz-e nő lenni? Elfogadod magad? Szépnek tartod magad? Elfogadod, hogy a női lét velejárója a menstruáció és nem gyűlölködsz ellene?

Aki elégedett önmagával, elfogadja, hogy nő és azzal minden velejáróját, annál nem jelentkeznek a női betegségek. Aki azonban bajban van saját magával, az bármilyen kúpot, krémet, kezelést igénybe vehet, időről-időre megjelennek a gyulladások, amely csak tovább nehezítik nőiség kibontakozását, megélését.

Milyen lelki okot hordoznak?

Az ismétlődő petefészek-gyulladás hátterében olyan lelki dolgok állhatnak, mint egy veszteség, amelyet nem tudott az ember feldolgozni, elfogadni és elengedni. Sőt a vágyott, de meg nem született baba is okozhat gyulladást a petefészekben. A megfogant sejtek innen indulnak a beágyazódás útjára, így a petefészek gyakori gyulladása utalhat arra, hogy a nő gyermekre vágyik, de vagy nem jön össze, vagy még erre nem jött rá, esetleg elnyomja magában.

A hüvelygyulladás lelki hátterében a párkapcsolati problémák állhatnak. Amikor már a szexuális együttlét nagyobb nyűg, mint anélkül lenni, de azt nem tudja a nő a társa tudtára hozni, akkor a testiség nem örömforrás. Ebben az esetben még a test is kevésbé tud a kórokozókkal megbirkózni, így a hüvelyben védőmechanizmusa is gyengül. A hüvelygyulladás a test egy erős jelzése annak érdekében, hogy valamit tenni kell a magánéletben.

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.