A cukorbetegség miatti diétának nem kell unalmassá vagy bonyolulttá tennie az étkezést. Az apróbb életmódbeli változtatások nagyszerű módjai a vércukorszint csökkentésének.

Íme, a cukorbetegségben szenvedők számára javasolt diéta hat aranyszabálya, amelyek megakadályozzák a vércukorszint megemelkedését.

1. Mondjon nemet a cukros italokra

A népszerű szénsavas üdítőitalok és a cukorban gazdag gyümölcslevek mellőzése kulcsfontosságú. Klinikai kutatások kimutatták, hogy összefüggés van a cukros italok fogyasztása, valamint a felnőttek és a gyermekek elhízása között. Egy másik tanulmány azt is kimutatta, hogy ezek az italok növelik a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

2. Fogyasszon egészségesebb fehérjéket

Az egészséges fehérjék segítenek normalizálni a vércukorszintet, mivel lassítják a szénhidrátok felszívódását. A fehérje segít hosszabb ideig megőrizni a jóllakottság érzését, minimalizálva a nassolás esélyét.

cukorbetegség étrend
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

3. Maradjon hidratált

Néhányan összetéveszthetik a szomjúságot és a kiszáradást az éhségjelzésekkel, ami túlevéshez vezethet. A hidratáltság a vércukorszint csökkentésében is segíthet. Azoknál, akik több vizet isznak, kisebb valószínűséggel alakul ki a cukorbetegség.

4. Rendszeresen mozogjon

A jó étrend mellett a rendszeres testmozgás is szükséges. Az erősítő edzés és az aerob gyakorlat egyaránt segíthet a fogyásban és a súlycsökkentésben. A heti háromszori erősítő edzés napi 30 perc aerob gyakorlattal párosítva ideális.

5. Csökkentse az ételadagok méretét

A cukorbeteg étrendnek nem kell korlátozónak lennie. Továbbra is választhat a legtöbb étel közül, amelyet szívesen fogyaszt, de kisebb mennyiségben.

6. Hosszú távú életmódváltás

A 2-es típusú cukorbetegség miatti szövődmények megelőzésének legjobb módja, ha az étrendet és a testmozgást a napi rutin részévé teszik.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

 

 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.