A felesleges testsúlytól való megszabadulás jelentős eredmény, akár diéta és testmozgás, akár bariátriai műtét révén történt.

Miután fogyott, mit lehet tenni a felesleges bőrrrel?

A testformáló eljárások, beleértve a hasplasztikát vagy a mellek megemelését, segíthetnek a test alakjának és tónusának javításában. A testkontúrozás a bőrhigiénét is segítheti azáltal, hogy csökkenti a bőrkiütések és fertőzések előfordulását, amelyek egyes nagymértékűfogyáson átesett embereknél a felesleges bőr redői között alakulhatnak ki.

Honnan tudhatja, hogy a testkontúr megfelelő-e az Ön számára?

A testkontúrozási eljárások legjobb „jelöltje” az, aki már elérte a végleges súlyát, és elkötelezte magát amellett, hogy megtartsa azt. A betegek akkor profitálnak a legjobban, ha bizonyos területeken túl sok a bőrük, de minimális a zsírfelesleg. Az ideális jelöltnek reális elvárásai is vannak az eredményeivel kapcsolatban. Míg a műtét javíthatja az általános megjelenést, minden beteg másként és eltérő eredménnyel gyógyul.

fogyás testkontúr
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Általában mennyi ideig tart a felépülés?

A felépülési idő az elvégzett műtét típusától függően változik. Általában a teljes felépülés több hónapig is eltarthat. Valószínűleg nagyobb fájdalmat fog érezni az eljárást követő első négy hétben. Szükséges lehet speciális ruházat (például fűző) használatára is. A műtéti eredmény optimalizálása érdekében gondosan kövesse az orvosi utasításokat.

A teskontúrozási beavatkozások okoznak-e hegeket?

A hegesedés mértéke az alkalmazott eljárás típusától függően változik. Például nagyobb a hegesedés esélye a testemeléseknél, mint a zsírleszívásnál. Ezenkívül, ha problémák vannak a sebgyógyulással, a hegek rosszabbak lehetnek.

Melyek a műtéti kockázatok?

Az általános műtéti kockázatok mellett a testkontúrozás fő kockázatai közé tartoznak a sebgyógyulási nehézségek, a hegesedés, a folyadék felhalmozódása, az aszimmetria és a tartós kontúrdeformitás. A testformáló eljárások eredményei és a műtéti kockázatok egyénenként változnakígy beszélje meg kezelőorvosával, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.