Mivel a kisbabák szervezete és immunrendszere még nagyon fejletlen, ezért őket különösen fontos felkészíteni az őszi-téli járványszezonra. De hogyan védekezhetünk hatékonyan, és őrizhetjük meg gyermekünk egészségét?

Anyatejes táplálás

Egyértelműen az anyatejes táplálással tehetünk legtöbbet gyermekünk egészségének megóvása érdekében, hiszen olyan ellenanyagokban bővelkedik, mely megóvja gyermekünket a fertőzésektől. Azonban akkor sem kell gyermekünknek hiányt szenvednie ebből az életető táplálékból, ha mi magunk nem tudjuk a megfelelő mennyiséget biztosítani. Az anyatejgyűjtő állomásokról térítésmentesen juthatunk hozzá a kiegészítő adaghoz, melyet célszerű közvetlenül a szoptatás után adni gyermekünknek.

őszi immunerősítés csecsemőknek
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Probiotikumok

A probiotikumok lényege, hogy a bélrendszeren keresztül támogatják az immunrendszert, illetve bizonyos készítmények a vitaminpótlásról is gondoskodnak. Emellett pedig fontos szerepet játszik a gyermek étvágyának helyreállításában.

Immunerősítő készítmények

A többnyire vényköteles készítményekről a gyermekorvosunktól kérhetünk tájékoztatást, és indokolt esetben ezekkel is erősíthetjük kisbabánk immunrendszerét. Ezek a készítmények a leggyakrabban előforduló gyulladásos megbetegedések ellen nyújtanak védelmet, mint az arcüreg-, középfül-, vagy tüdőgyulladás. Így egy esetleges fertőzés esetén is sokkal enyhébben mutatkoznak a tünetek, és könnyebben vészeli át a betegséget.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.