A kor előrehaladtával bőrünk sajnos nehezebben köti és tartja meg a vizet, veszít rugalmasságából, ráadásul a kollagén szintézis is meredeken zuhan lefelé. Mit lehet tenni?

Manapság a kor már valóban csak egy szám, az emberek valódi életkorát elég nehéz kitalálni 25 és 50 között. A fiatalabbak a smink trendeknek köszönhetően általában 10 évekkel idősebbnek tűnnek, míg az érettebb korosztály a prémium kozmetikumok, a megfelelő életmód vagy a szépészeti beavatkozásoknak hála pedig jó pár évet letagadhat.

 

A szerencsés genetika is felülírja az idősödés jeleit, adottságainkat pedig meg tudjuk támogatni a helyes étrenddel és a megfelelően kiválasztott módszerekkel, rejuvenáló termékekkel és az olyan szakemberek által javasolt dermokozmetikumokkal, mint az Epaderm. Lássuk, mit tehetünk 50 felett, ha szeretnénk, hogy bőrünk hidratált, rugalmas, tónusos maradjon!

ALrjZE5oAJpvtu4cdWxRhKaHUnT2ZD4BdvcnKdtz

 

Kollagénből sosem elég! Már 25 éves kor felett csökken a szervezet természetes kollagén előállítása, amit aminosavakból épít. Ez a fehérje testünk leggyakoribb szövettípusa, minden szervünk felépítésében részt vesz, ez adja a csontok és porcok rugalmasságát, a bőr élénkségét is. Figyeljünk oda, hogy táplálkozásunk tartalmazzon elegendő kollagént és az ehhez szükséges aminosavakat! Ezt a húsok, belsőségek fogyasztásával garantálhatjuk. Ha pedig nem fogyasztunk eleget ezekből, pótoljuk kollagén ital vagy kollagén hidrolizált kollagén kapszula formájában.

 

Hidratált és puha bőr, egyedi összetevők segítségével. Ehhez a legmegfelelőbb az Epaderm termékcsalád, A klinikailag igazolt hatású összetevőkből készült Epaderm krém hidratálja és puhítja a bőrt. A különleges összetevőknek köszönhetően már akár csecsemőkortól is alkalmazható. Mindössze 2 hét alatt javítja a bőr hidratáltságát, enyhíti a bőrszárazság tüneteit, javítja a repedezett, pikkelyes, és száraz bőr állapotát.

Az Epaderm krémet az egészségügyi szakemberek is ajánlják, mivel nemcsak krémként, hanem bőrtisztítóként is alkalmazható.

 

A természet hidratáló ereje. Miért ne használnánk fel pl. a konyhánkban keletkező hasznos hulladékokat a bőrünk szebbé tételéhez? A természetes arcpakolások segítik a bőr fiatalon tartását, hidratálását. Ha marad ki egy kis almahús, zeller, uborka, sárgarépa, turmixoljuk össze ezeket vízzel és mézzel és máris kész a tápláló, hidratáló pép.

 

A belső hidratálást nem szabad elfelejteni. Sokan megfeledkeznek a kellő mennyiségű víz elfogyasztásáról, pedig ez a legalapvetőbb a hidratált bőr eléréséhez. A víz tartja rugalmasan a szöveteket, kell az idegrendszer megfelelő működéséhez, az anyagcseréhez, méregtelenítéshez. Igyunk legalább 2.5 L vizet minden nap!

 

Mellőzzük a vízhajtó dolgokat! A víz nagyon gyorsan ürül a szervezetből, ha dohányzunk, kávézunk, esetleg szedünk vízhajtó hatású gyógyszert. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy előbbieket mellőzzük, vagy ha nem tudjuk, akkor minden ilyenre számoljunk plusz 1 pohár vizet.

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.