Szeretné minimálisra csökkenteni az arc mélyebb vonalait és ráncait? Ha nem akar műtétet, van más lehetőség, de érdemes ismerni a veszélyeit is.

Az egyik lehetőség az úgynevezett Drakula-arckezelés, melynek során a saját vérének felhasználásával kollagéntermelést indítanak el. Ez a plazmában gazdag fehérjét alkalmazó arcápolás kombinálja a vérplazmát és a vérlemezkéket más fiatalító technikákkal.

A szervezet természetes sebgyógyulási reakciójának serkentésével beindítja a kollagéntermelést. A kollagén az arc rácsszerkezete, ezért a plazmában gazdag fehérje mikrotűkkel történő bejuttatása segít javítani a bőr textúráját és tónusát.

Mi is az a Drakula-kezelés?

A plazmában gazdag fehérjét alkalmazó arckezelések inkább orvosi, semmint kozmetikai eljárások. Az orvos először vesz egy kis mennyiségű vért, majd egy speciális centrifugában megpörgeti, hogy fehérjében gazdag plazmát, majd vérlemezkéket vonjon ki. Végül koncentrálja a mintát, létrehozva az úgynevezett vérlemezkében gazdag plazmát.

Míg ezt a bőrgyógyászok a közelmúltban kezdték csak használni a kollagéntermelés serkentésére, az ortopéd szakorvosok már sok éve fecskendezik be a sérült ízületek – jellemzően a boka, a térd és a könyök – gyógyítására, hiszen a benne található növekedési faktorok nagy mennyisége segíti a szervezet gyógyulását.

A Drakula-arckezelés előnyei

A vámpír arckezelés hasznos lehet azok számára, akiknek hegei, ráncai vagy napsugárzás okozta bőrkárosodása van. A vérlemezkében gazdag plazma visszajuttatása a bőrbe serkenti a sejtcserét, ami fokozza a kollagén- és elasztintermelést, melynek eredményeképpen a bőr simábbnak, feszesebbnek és teltebbnek tűnik.

Drakula-arckezelés vámpírterápia
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

A mélyebb ráncokkal rendelkező arcterületekre a kezelőorvos hialuronsavas töltőanyagokat és neuromodulátorokat is befecskendezhet, melyek segítenek helyreállítani az arc volumenét, amelyet az életkorral természetesen elveszít, míg a neuromodulátorok megakadályozzák az arcizmok összehúzódását. A neuromodulátorok segíthetnek csökkenteni az izmok túlterheléséből eredő dinamikus vonalakat, például a szem körüli „szarkalábakat” is.

A leggyakoribb mellékhatások

Ha úgy dönt, hogy Drakula-arckezelést végeztet, készüljön fel a vérvételre. A mikrotűzéstől némi fájdalomra és a kezelés utáni enyhe zúzódásokra is számíthat.

Az eljárás szinte mindenki számára biztonságos, kivéve azokat, akiknek vérhígítót igénylő alvadási zavarai vannak, vagy akik más vérrel kapcsolatos egészségi problémával küzdenek.

Ezenkívül, ha a bőr meglehetősen laza vagy szélsőségesek a napsugárzás által okozott károk, előfordulhat, hogy ez a kezelés nem hoznak drámai javulást.

Ha a Drakula-arckezelést választja, akkor a legjobb eredmény elérése érdekében 4-6 hetes időközönként egy-egy kezeléssorozatra lesz szüksége. Az idő múlásával további ismétlő eljárásokra is szükség lehet.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.