A koreaiak messze a leghíresebbek, ha a bőrápolásról van szó. Számukra ugyanis ez életmód, semmint egyszerű rutin...

Ennek fontosságát pedig a világ legnagyobb cégei is felismerték, amelyet ma már saját filozófiájuk részévé tettek a termékeikben. Elsőre sokan hihetik azt, hogy a koreai nőknek betarthatatlan lépésekből áll a bőrápolási rutinjuk, szerencsére azonban mindössze 4 fontos szabályt kell betartani, ha olyan tökéletes és sima arcbőrt szeretnénk, mint amivel ők büszkélkedhetnek.

1. Olajos tisztítás

A koreai nők már gyerekkoruktól nagy gondot fordítanak a bőrápolásra, hogy megőrizzék a fiatalságukat. Ennek első és legfontosabb lépése a tisztítás, amelyből az olajos arctisztítókat helyezik előtérbe. Ezzel ugyanis kíméletesen tudják eltávolítani a szennyeződéseket, a faggyút és a sminket. Leginkább feketeszezám olaj, olívaolaj vagy aloe vera tartalmú készítményeket használnak.

2. Tonizálás

A második fontos lépésük a tonizálás. A tisztítás következő lépése a bőr vitalizásála és frissítése. Ezzel a smink utolsó maradványait is eltávolítják, illetve visszaállítja bőr normál pH értékét. A koreai nők kis mennyiséget használnak, amely termálvizet vagy fűzfakérget tartalmaz.

3. Hidratálás

Akár száraz, akár zsíros a bőrünk hidratálni minden esetben kötelező, ugyanis a hidratáló krémmel töltjük fel és tápláljuk az igénybe vett bőrt. Használatával segítjük a bőr rugalmasságának fenntartását. A koreai hidratálók csiganyálkát, jojoba olajat és hialuront tartalmaznak.

4. Fényvédelem

Az európaiak hajlamosak elfeledkezni az első és legfontosabb szabályról, ami nem más, mint a fényvédelem. Akár nyári, akár téli időszakról beszélünk a koreai nők szerint a bőrünk fényvédelménél nincs fontosabb, hiszen a napsugarak okozta károk ellen a legjobb kezelések sem használnak. A cink-oxid tartalmú fényvédőt mindig a rutin utolsó lépésként használják, naponta többször.

Borítókép forrása: pexels

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.