A zöld termés egy igazi „csodaélelmiszer”, ám értékes tápanyagai nemcsak belülről, hanem a bőrön át is jótékonyan hatnak ránk.
A csonthéjas termés húsa tele van jótékony zsírsavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal. Nem véletlen, hogy az avokádó számos diétában is megengedett, sőt javasolt, viszonylag magas zsírtartalma ellenére. Az avokádóban a teljesség igénye nélkül van: béta-karotin, fehérje, lecitin, zsírsavak, A-, D- és E-vitaminok, valamint sokféle antioxidáns.
Ez a növény tehát minden biológiai folyamatunkra jótékonyan hat, anyagai beépülnek a szervezetbe. Segíti a szépség megőrzését, a fogyást, az emésztést, jót tesz a szív- és érrendszerünknek, javítja a mentális folyamatokat, hiszen vitaminjaival támogatja az idegrendszert.
Az avokádóból nyert olaj azonban külsőleg is használható bőrápolásra, az egyik legértékesebb ilyen jellegű növényi forrás. Találkozhatunk is vele számos kozmetikumban, de akár mi is készíthetünk otthon ápoló arcpakolást az avokádóból, mely nagyszerű az arc és dekoltázs bőrének ápolására, valamint a repedezett sarkakra is.
Az avokádóolajban található antioxidánsok és gyulladáscsökkentők hozzájárulnak ahhoz, hogy a bőr sima, erős és rugalmas maradjon. Alkalmazható a viszkető bőr megnyugtatására, meggyógyítja a repedezett bőrt, pótolja a száraz bőr hidratáltságát, védi a bőrt az ultraibolya sugárzástól, gombaellenes hatású, serkentheti a sebgyógyulást és ezernyi hatóanyaggal táplál. De ha ez nem lenne elég, gátolja az öregedési folyamatokat is!