Az alap bőrápolási praktikákkal már tisztában vagyunk ugyan, mégis van néhány dolog, ami károsíthatja bőrünk állapotát, egészségét. Te figyelsz ezekre?

1. Hagyd abba a dohányzást!

A nap mellett a dohányzás a második legnagyobb bőrromboló tényező. Az erős dohányzóknak majdnem ötször több ránc jelenik meg arcukon, mint a nem dohányzóknak, ráadásul hajlamosabbak is lehetnek a bőrrákra. A dohányzás károsítja a kapillárisokat és az artériák belső szerkezetét is, ami csökkenti a tápláló véráramlást a bőr felszíne alatt. Egy szál cigaretta, vagyis tíz perc dohányzás csaknem egy órán keresztül csökkenti a bőr oxigénellátását. Mindez fényes, törékeny, mélyen ráncos bőrt eredményez, amely szintén lassabban regenerálódik. És arról hallottál, hogy a plasztikai sebészek 40 százaléka állította egy felmérés során, hogy nem hajlandók műteni a dohányos pácienseket, mert köztudottan rosszabb aránnyal és nehezebben gyógyulnak?

2. Igyál, de vizet!

A sima és rugalmas bőr érdekében egész nap ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre, és nem csak étkezés közben. Az alkohol azonban kiszárítja a testet. Tehát próbáld az italozás napi egy pohárra korlátozni. Próbálj meg nem inni alkoholt lefekvés előtt 3 órával. Ez megnöveli a kapilláris szivárgás kockázatát, amely puffadást okoz.

3. A megfelelő mennyiségű alvás elkerülhetetlen!

Nem véletlenül mondják, hogy az alvás megszépít. Amíg pihensz, a tested regenerálja a kollagént és a keratint (ezek a feszes, egészséges bőr számára nélkülözhetetlen fehérjék). Az alváshiány tompítja az arcbőrt, és különösen a szem alatti részeket sötétnek és táskásnak mutatja. Próbálj meg legalább 7-8 órát aludni minden este.

Forrás: pexels.com

4. A masszírozás is jót tesz!

A túl sok stressz fakóvá és nyúzottá teheti bőröd. Ha a közhelyes tanácsoktól, hogy lélegezz mélyet és kortyolgass gyógyteát már feláll a hátadon a szőr, próbáld ki azt, ami hatékony és szórakoztató gyógyír lehet: vegyél egy masszázst. Javítja a vér- és nyirokkeringést, felgyorsítja a toxinok eltávolítását, és felturbózza az oxigén és a tápanyagok bőrbe juttatását. Ütemezz egy feltöltő masszázst délutánra egy nagy esemény előtt, és mindenki megjegyzi, mennyire nyugodtnak, egészségesnek és sugárzónak tűnsz majd!

 
Neked ajánljuk

A nők érzékenyebbek a stresszre: ez lehet az oka (x)

A nők agya másként működik, mint a férfiaké, ez az egyik oka annak, hogy fogékonyabbak a stresszre.