A száraz arcbőrnek és a pikkelyes foltoknak több oka is lehet. Ezek egyike a nem megfelelő arcápolás és tisztítás, amire sokan hajlamosak kevés figyelmet forítani.

Amikor a bőrünkön megjelennek a száraz foltok, a következő lépés sokszor a pikkelyes területek megjelenése. De vajon mi okozza mindezt? Nos, a bőrünk általában 28 naponta újul meg, az új sejtek képződésével a mélyebb rétegekben pedig a bőr e fölötti rétegei egyre feljebb kerülnek. A sejtek lassan kiszáradnak, a felszínre érve pedig elszáradva leválnak a bőrről. A kor előrehaladtával a sejtek felszínre jutásának folyamata lassul, a bőr pedig szárazabb lesz. De mit tehetünk, hogy ez a folyamat ne okozzon száraz foltokat?

Arcpeeling

Idősebb korban vagy száraz bőr esetén mindenképpen gyengéd arcradírt használjunk, mert a túl durva szemek felsérthetik a bőrt. Használjunk inkább puha arctisztító kefét és természetes arctisztító folyadékkal mossuk le az arcunkat. 

Hidratálás

A megfelelő hidratálás gondoskodik arról, hogy a bőrt simán, feszesen tartsa. A hialuronsav, az urea, az aloe vera és a panthenol olyan összetevők, amelyek segítenek a bőr nedvességtartalmának megtartásában.

arcápolás
Forrás: pixabay.com

Arcápoló olajok

Ha arcápoló olajat használunk, törekedjünk arra, hogy mandula-, argán-, makadámia- vagy kókuszolajat használjunk, de a szőlőmagolaj is segít a bőr egyes rétegeinek regenerálásában.

Éjszakai arcápolás

A tartalmasabb arcápolókat mindig éjjelre kenjük magunkra, mert ezeknek masszívabb összetételük miatt több időre van szükségük ahhoz, hogy a megfelelő hatásukat kifejtsék.

Tilos a vazelin

Különösen száraz bőr esetén kerüljük a vazelin tartalmú termékeket, mert ezek filmréteget képeznek a bőrön, ami eltömíti a pórusokat és így hozzájárul a bőr kiszáradásához.

Borítókép forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.