Mindannyian vágyunk az egészséges és szép arcbőrre. Cikkünkben olyan dolgokat veszünk sorra, amik gyakran megtalálhatók a háztartásunkban, így nem kell drága krémeket vásárolnunk.

Aloe vera

Az orvosi aloé növény felhasználásának sokoldalúságáról már mindannyian hallottunk, így azt is tudjuk, hogy a bőrünkön is használható. Mivel gyógyító hatással bír és a sejtek regenerálódását is segíti, ezért pattanások ellen vagy csak a bőr egészségének megőrzésére alkalmazhatjuk. Előtte végezzünk allergiatesztet, mert van, aki érzékeny lehet rá. Kenjünk belőle egy kicsit a karunk belső felére, és ha 24 óra után sem jelentkeznek tünetek, használhatjuk az arcunkon is.

Kávézacc

A használt kávézaccot nem kell rögtön kidobnunk, mert méz segítségével arcradírt is készíthetünk belőle. A koffein energizáló hatása jótékony az arcbőrre, de ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a radírozást, mert a zacc felsértheti a bőrt.

Zabpehely

Almaecetből, citromléből, barnacukorból és néhány kanál nagyszemű zabpehelyből kiváló tisztító arcmaszkot lehet készíteni. Összekeverés után vigyük fel a bőrre, hagyjuk ott 5-10 percig, majd körkörös mozdulatokkal mossuk le, a felesleget pedig meleg vízzel távolítsuk el.

zabpehely
Forrás: unsplash.com

Papaya

A papayával, teával, citromlével, tojással és görög joghurttal készült arcmaszk késlelteti a bőr öregedést. Érdemes 20-30 percig az arcunkon hagyni, mielőtt lemosnánk kézmeleg vízzel.

Barna cukor

Mézzel és valamilyen növényi olajjal (olíva, mandula vagy kókusz) összekeverve arcradírként alkalmazható. A testünk bármely részén felhasználhajtuk a keveréket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket.

Uborka

Reszeljünk le egy hideg uborkát, majd tekerjük össze a szeleteket és kissé nyomjuk össze. Hajtsuk hátra a fejünket és helyezzük azt a szemünkre. Azonnal érezni fogjuk a nyugtató hatást.

Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.