A klorofill egy pigment, amely a növények zöld színét adja, és kritikus szerepet játszik a fotoszintézisben. De vajon megelőzheti-e a daganatok kialakulását?

A fotoszintézis az a folyamat, amelyben a növények a napfény energiáját veszik fel, hogy tápanyagokat hozzanak létre. Sokan úgy vélik, hogy a klorofill minden élet alapja a Földön, tekintettel a bolygó táplálékláncának alapblokkjaként szolgáló növények fenntartásában betöltött kritikus szerepére.

Ha klorofillcseppeket használ, akkor nem tiszta klorofillt használ. Az italokba csepegtetett zöld színű folyékony étrend-kiegészítő valójában a klorofillin, a klorofillból származó félszintetikus keverék. (A klorofillin tabletta formájában is megvásárolható és használható.)

Melyek a klorofill állítólagos egészségi előnyei?

A klorofill egészség- és wellness-kiegészítőként szerzett hírneve régóta az érdeklődés középpontjában van számos egészségi előnye miatt, beleértve az alábbiakat:

  • a daganatos megbetegedések megelőzése
  • a sebgyógyulás gyorsítása
  • az akne kezelése
  • fogyás
  • a testszag szabályozása
  • a székrekedés és a gázképződés enyhítése
  • az energia növelése.

A klinikai kutatások igazoltak bizonyos antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokat, de a szakemberek óva intenek attól, hogy a fenti problémák mindegyikére gyógyírnak tekintsék.

folyékony klorofill
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Biztonságos a folyékony klorofill?

A kutatók nem találtak a klorofillinnek tulajdonítható toxikus hatást, tehát mértékkel használva biztonságosnak tűnik. Vannak azonban lehetséges mellékhatások (például enyhe gyomor-bélrendszeri problémák, zöld színű széklet, megnő a napégés kockázata).

A klorofillt tartalmazó étrend-kiegészítők alternatívái

Ha valóban növelni szeretné a klorofill bevitelét, van egy természetesebb módszer - a klorofillban gazdag zöldségek (például spenót, kelkáposzta, zöldbab, zöldborsó) fogyasztása. Még jobb, hogy mindegyik tartalmaz rostot, vitaminokat és egyéb tápanyagokat.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.