A férfiak híresek arról, hogy elhanyagolják egészségi állapotukat, ezért kritikus fontosságú tudni, hogy mely kockázatokkal szembesülnek - és hogyan tudnak dolgozni ezek megelőzésén.

Csontritkulás

Míg a nők az oszteoporózis eseteinek 80 százalékát teszik ki, a férfiak is megkapják ezt a csontbetegséget, különösen akkor, ha 50 év felettiek. Lehet, hogy a nők a menopauza idején bekövetkezett ösztrogéncsökkenés miatt hamarabb szembesülnek vele, de a férfiak később felzárkóznak ”- mondja Jamin Brahmbhatt, MD, urológiai sebész. Orvosa elvégezheti a csontsűrűség vizsgálatát, hogy megnézze, fennáll-e a veszélye, de a jó kalcium- és D-vitamin-szint fenntartása (étrenden és étrend-kiegészítőkön keresztül is) hozzájárulhat a csontok erősebb megőrzéséhez.

Mellrák

Annak ellenére, hogy a férfiak közül minden ezrediknek van esélye az emlőrák kialakulására (szemben a nők esélyével, közülük minden nyolcadiknak), a férfi mellrák kockázatot jelent, és a lehető legjobb prognózis érdekében korán el kell kapni. Ez azt jelenti, hogy kritikus jelentőségű az orvosi beavatkozás, ha bármilyen változást észlel a mellén, például fájdalommentes csomót (általában a mellbimbó alatt vagy közelében) és fordított, pikkelyes vagy vérző mellbimbókat. "A férfiak kevésbé figyelik ezeket és nem szólnak orvosuknak a mellváltozásokról, ezért valószínűbb, hogy később diagnosztizálják őket" - mondja Lisa Sclafani, MD, emlőrákra szakosodott sebész. "Fontos, hogy az esetleges változásokat megbeszélje orvosával, amikor először észreveszi őket."

Visszér

Hallott már a visszérről - azokról a sötét, görbe erekről, amelyek a vénák megnagyobbodásakor jelennek meg leggyakrabban a lábakon vagy a lábakon. Bár ezek gyakran egyszerűen kozmetikai aggodalmak, sokkal problémásabbak lehetnek, ha a herezacskóban fordulnak elő. "A herék rendkívül érzékenyek, különösen a hőmérsékletre, így amikor a vénák nagyobbak lesznek, ez befolyásolja a herék környezetének szabályozási képességét" - mondja Dr. Brahmbhatt. "Ez befolyásolhatja a sperma minőségét és termelését, esetleg befolyásolhatja a termékenységet és a hormonszintet." Fontos az önvizsgálat, és forduljon orvoshoz az első jelek alapján, miszerint valami másképp néz ki vagy érzi magát. Általában egy minimálisan invazív műtét kijavíthatja a problémát.

Húgyúti fertőzés

Bár ritka, a férfiaknak is lehet húgyúti fertőzése - kivéve, hogy ez gyakran egy nagyobb probléma jele. A tünetek ugyanazok, mint a nőknél - gyakori és sürgős vizelési igény, égéssel. De míg a nőknél a húgyúti fertőzéseket a húgycsőbe bejutó és felfelé haladó baktériumok okozzák, a férfiak UTI-je olyan fontos problémákat jelezhet, mint a megnagyobbodott prosztata, olyan sérülés, amely megakadályozza a hólyag kiürülését, a vesekő vagy a nemi úton terjedő betegség, mondja.

Táplálkozási zavarok

Az étkezési rendellenességekkel küzdő emberekből körülbelül minden harmadik férfi az Országos Evészavarok Szövetsége szerint, de a férfiak ritkábban keresnek segítséget, mint a nők. "Ez egyike azoknak a dolgoknak, ahol a férfiak ugyanolyan gyakoriak, mint a nők, de nem igazán beszélnek erről, és nem is kapnak elég támogatást a társadalmi megítélésükben" - mondja Dr. Brahmbhatt. "De ahogy a nők a magazinokat lapozgatják, és mentálisan érintik őket a tökéletes testű gyönyörű modellek fotói, ugyanez vonatkozik a férfiakra is."

Képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.