Az étrend sokféleképpen befolyásolhatja az erekció működését. Cikkünkből megtudhatja, hogyan vezethet az egészségtelen étrend az erekciós zavarokhoz.

Merevedési zavar és alkohol

Általában többet számít, amit isznak a férfiak, mint amit esznek. Az alkoholfogyasztás az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja az erekciót. A túl sok alkoholos ital merevedési zavart okozhat. Azok a férfiak, akiknek kórtörténetében gyakori alkoholfogyasztás vagy alkoholfüggőség van, nagyobb valószínűséggel tapasztalnak hosszú távú szexuális funkcióval kapcsolatos problémákat, beleértve a merevedési zavarokat, az alacsony szexuális vágyat és a korai magömlést. A merevedési zavarok kezelésére használt vényköteles gyógyszerek sem működnek olyan jól, ha mellette alkoholt is fogyaszt az érintett.

Vannak olyan ételek, amelyekkel megelőzhetők a merevedési zavarok?

Nincs olyan csodaétel, amely megakadályozná a merevedési zavart, de az egészséges étkezési szokások csökkenthetik annak kockázatát. Egyrészt a telített zsírtartalmú étrend a szív- és érrendszeri betegség egyik kockázati tényezője, a szívbetegségben szenvedő férfiak pedig nagyobb valószínűséggel tapasztalnak merevedési zavart. Másrészt a kutatások kimutatták, hogy a mediterrán étrendet követő férfiak kevésbé hajlamosak ezen problémára. A mediterrán étrend tele van gyümölcsökkel, zöldségekkel, dióval, babfélékkel és halakkal. Egyes kutatások azt is sugallják, hogy a flavonoidokban gazdag étrend csökkentheti a szexuális problémák esélyét. A flavonoidok antioxidáns vegyületek, amelyek olyan élelmiszerekben találhatók, mint például a gyümölcsök, a zöldségek, a magvak és a tea.

merevedési zavar étrend
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Elhízás és merevedési zavar

Az egészségtelen étrend hozzájárulhat a túlsúlyhoz és az elhízás kialakulásához is. Az extra súlyok hordozása pedig növelheti a merevedési zavar kialakulásának az esélyét. Az egészségesebb étrendi összetevők választásával azonban megfordulhat a helyzet. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy amikor az elhízott férfiak lefogynak, akkor általában a merevedési funkciójuk is javulni szokott. A szív-és érrendszernek kedvező egészséges étrend tehát jót tesz a prosztata és a pénisz egészségének is, melyek hozzájárulnak a normális szexuális élethez.

Magas vérnyomás és merevedési zavar

A magas vérnyomás és a kezelésére használt gyógyszerek merevedési zavart is okozhatnak, mert csökkentik a megfelelő véráramlást az artériákon keresztül.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.