Íme, mire számíthatsz egész életedben - és fiatal maradhatsz.

20-as évek

Ha eléred a húszas éveidet, azt gondolhatod, hogy a legrosszabbat már megúsztad, amikor a bőrproblémáid vannak. Nincs több pattanás vagy bosszantó mitesszer, és élvezheted a következő öt-hat évet ráncok és hibátlan bőr nélkül, igaz? Rossz hír. Annak ellenére, hogy a bőröd a hormonforgalom után kezd rendeződni a tinédzser korban, még mindig olajat termel.

A 20-as évek közepén kezded észrevenni, hogy a bőröd száraz. Annak ellenére, hogy ez úgy tűnik, mint az az áldás, amelyre már vártál, a szárazság azt jelenti, hogy finom vonalak kezdenek megjelenni az arcodon. Sokan először ekkor kezdik észrevenni a szájuk és a szemük körül kialakuló ráncokat.

Ami a bőrünkkel ilyenkor történik, az azért van, mert testünk természetes antioxidáns termelése húszas éveinkben csökkenni kezd, különösen azzal a stresszel, amelyet a legtöbb ember életében ez alatt az idő alatt elvisel.  Csak a hidratáló krémek használata és a fényvédő krém alkalmazása segít. A ráncok távol tartása érdekében kezdd el használni az antioxidánsokat tartalmazó termékeket. Ez magában foglalhat olyan dolgokat, amelyek C-vitamint és / vagy E-vitamint, zöld tea kivonatot és gyümölcssavakat tartalmaznak.

30-as évek

Miután elérted harmincas éveidet, testednek anyagcseréje lassulni kezd. Ennek következtében a kollagén és az elasztin szintje lebomlik a bőrszövetben, így a bőr sokkal vékonyabb és kevésbé dús. A bőröd kezd fáradni, szárazabbá és érzékenyebbé válik.

Elkezdesz látni mélyebb ráncokat a szem és a száj körül, valamint öregségi foltokat a kezeden és esetleg törött kapillárisokat az arcodon. A túl sok nap okozta bőrkárosodás a harmincas éveiben is elkezdődik. Sötét napfoltok jelenhetnek meg, és a pórusaid is nagyobbak lesznek, ha a nap károsította őket. A szem alatti bőr is sokkal érzékenyebb és finomabb lesz. Kezded észrevenni, hogy a szemed körüli reggeli duzzanatok lefutása hosszabb ideig tart.

A niacinamid, más néven B3-vitamin az, amit el kell kezdeni az anyagcsere felpörgetése érdekében, hogy fiatalabb bőröd legyen. Számodra szerencsés, hogy a niacinamid számos arckrémben megtalálható.

40-es évek

A negyvenes éveidben a bőrsejtjeidnek természetes életciklusa nagyon lassulni kezd. Kezded látni, ahogy az arcod ráncai elmélyülnek, és egyre határozottabbá és észrevehetőbbé válnak. Az elasztin szintje még alacsonyabb, így a bőröd megereszkedik és nem húzódik vissza, valamint a szárazság tovább növekszik.

Annak érdekében, hogy a bőröd úgy nézzen ki, mint a húszas éveidben, el kell kezdened több öregedésgátló bőrápoló összetevőt beépíteni a napi rutinodba. Győződ meg arról, hogy krémjeidben és tisztítóidban olyan dolgok is vannak, mint retinol, glikolsav és peptidek. Segíthetnek abban, hogy a bőrsejtjeid energiája növekedjen, pont, ami hiányzott nekik. Ezeket az ételeket is fogyaszd, amelyek segíthetnek a ráncok leküzdésében.

50-es és 60-as évek

Ötvenes éveiben a bőröd egyre szárazabb lesz, különösen a menopauzán áteső nőknél, az ösztrogénszint csökkenése miatt. Újabb napfoltok kezdenek megjelenni, és a bőr durva lesz. Az ötvenes-hatvanas évek körül a ráncok és a finom vonalak rendeződni kezdenek. Ekkor azt is láthatod, hogy az állkapcsod körül a bőr megereszkedik. Ez pusztán a gravitáció hatásainak köszönhető a hosszú élet után.

Amikor kezded látni ezeket a hatásokat, használj gazdag hidratáló krémeket, például olajokat és vazelint, hogy segítsen a folyamat megfordításában. Egy másik dolog, amely csökkentheti a ráncok megjelenését, a testmozgás. Hetente kétszer aerob gyakorlatokon való részvétel átalakíthatja a bőr fehérje szerkezetét, és ismét fiatalnak nézhetsz ki.

Képek forrása: pexels.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.