A levendula nem csak a kertben, de a lakás összes helyiségében remekül használható. Az egyik legsokoldalúbb növény, aminek számos területen a hasznát vehetjük.

Segíti a szülés utáni felépülést

A szülés utáni felépülésben sokat segíthet a levendula illóolajának aromaterápiás használata. Nem csak a gátmetszés, de a császármetszés utáni sebgyógyulásban is hasznunkra lehet.

Alvás és lelkiállapot

A levendula kedvező hatással van az alvásunkra és a pszichés állapotunkra is. Aromaterápiás alkalmazással használhatod, de léteznek már aromaspray-k is, amiket este lefekvés előtt a párnádra fújhatsz. A babák alvására is jó hatással van, ezért a gyerekszobában is nyugodtan alkalmazhatod.

Levendula
Forrás: pixabay.com

Megfázás kezelésére 

A levendula meghűlésre is kiváló. Keverj össze néhány csepp levendulaolajat némi bázisolajjal, itass át vele egy kis kendőt és tedd a mellkasodra.

Fejfájásra

Néhány csepp levendulaolajat csepegtess a halántékodra és finoman masszírozd be. Nyugtatja az idegeket és segít elmulasztani a fejfájást.

Nyugtatja az emésztőrendszert

Masszírozz el néhány csepp olajat a hasadon, máris enyhíti a hasfájásod. Antibakteriális hatását is kihasználhatod, ha néhány szárított virágot belemorzsolsz a joghurtodba. Várandósoknak is tökéletes választás: egy kis bázisolajjal keverj el néhány csepp levendulaolajat és masszírozd el a hasadon a striák megelőzésére. 

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.