A COVID-19 vakcinák egyike sem tartalmaz élő vírust, így nem is fertőzheti meg az új koronavírussal, viszont védelmet jelent a fertőzés súlyosabb kimenetelétől és a szövődmények kialakulásától azáltal, hogy segíti az immunrendszer működését. Az alábbiakban a jelenlegi ismereteink alapján összefoglaltuk a COVID-19 elleni védőoltás előnyeit.

A COVID-19 vakcina segít abban, hogy ne váljon súlyossá a fertőzés

  • Az összes fejlesztés alatt álló COVID-19 vakcinát gondosan kiértékelik a klinikai vizsgálatok során, és csak akkor engedélyezik, ha tényleg hatékonyak.
  • Az engedélyezett COVID-19 elleni védőoltással hatékonyan megelőzhető a COVID-19 súlyos tüneteinek és szövődményeinek a kialakulása.
  • A védőoltás beadásával nemcsak önmagunkat, hanem a családtagjainkat és a környezetünkben lévő – különösen az idősebb, legyengült immunrendszerű és krónikus betegségben szenvedő - embereket is megvédjük a fertőzés súlyosabb formájától, és akár az elhalálozástól.
covid_vedooltas_vakcina_koronavirus
Forrás: pixabay.com

A COVID-19 vakcina szerepe fontos a járvány megállításában

  • A maszkviselése, a távolságtartás és a kézhigiéné csökkenti annak az esélyét, hogy megfertőződjünk és másokat is megfertőzzünk, de ezek az intézkedések nem elegendőek. A vakcinák az immunrendszer működését „enyhítik” a fertőzés tüneteit és csökkentik a szövődmények kialakulásának a kockázatát.
  • Az eddig előírt járványügyi óvintézkedések betartása és az oltás együttesen a legjobb védelmet nyújtja a COVID-19 ellen.
  • A világjárvány megállításához minden rendelkezésre álló „eszköz” alkalmazása szükséges.
Forrás: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/vaccine-benefits.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Fvaccines%2Fabout-vaccines%2Fvaccine-benefits.html
Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.