Minden beteg állapota más, ezért ha csípőprotézisen gondolkodik, beszélje meg kezelőorvosával, mikor folytathatja a szokásos tevékenységeit.

A mozgás szabadsága

A csípőprotézis műtét általában olyan hatékony, hogy hat-nyolc hét elteltével – mindaddig, amíg a seb begyógyult – a betegeknek fokozatosan elkezdhetnek biciklizni, kocogni, úszni vagy bármit csinálni, ami nem okoz fájdalmat.

Vannak azonban bizonyos pozíciók és mozdulatok, amelyeket a csípőprotézisen átesett embereknek kerülniük kell az első hat-nyolc hétben, mert fennáll a veszélye annak, hogy a csípőprotézis elmozdul. Például, ha nemrégiben csípőprotézist kapott, ne emelje fel a térdét a csípőmagasság fölé, és ne mozgassa a térdét a teste középpontján.

Ha pedig eddig halogatta a csípőprotézist, egy meglepő előny is vonzóbbá teheti. Ez a műtéti eljárás jelentősen javíthatja a szexuális életét.

csipőprotézis műtét
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Szex a csípőműtét után

Íme, a szakorvosok tanácsai a szexuális intimitással kapcsolatban csípőprotézisen átesett betegek számára:

  • A szexuális aktus előtt 20-30 perccel vegyen be egy enyhe fájdalomcsillapítót. Ez segíthet az izmok lazításában a szex előtt. De ügyeljen arra, hogy ne vegyen be olyan erős gyógyszert, hogy elfedje a fájdalmat, ami problémát jelezhet.
  • Támassza meg csípőízületét. Használjon párnákat vagy tekercselt törölközőket a lábak vagy a térd megtámasztására, ami segíthet a csípőízület biztonságos mozgástartományában tartani.
  • Mozogjon lassan. Szex közben ügyeljen a mozgás sebességére, és figyelmeztesse partnerét, hogy ne tegye teljes testsúlyát a csípőre.

Lehet, hogy több különböző pozíciót is meg kell próbálnia, hogy megtalálja azt, amelyik kényelmes, de ha Ön és partnere rájön, a szexuális élete élvezetesebb lesz, mint az elmúlt években.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.