A munkanap nagy részében sokan a monitort vagy okostelefont nézzük, így nem csoda, hogy gyakran fáj a nyakunk.

A nyakmerevség általában akkor alakul ki, ha az izmok idővel gyengülnek a rossz testtartás vagy helytelen használat miatt. Amikor a nyak izmai elgyengülnek, és megpróbálja elfordítani a fejét, az ízület már nem mozog simán, mert nincs a helyén. Gyakran „becsípődik” egy izom vagy ideg, így azonnali fájdalom alakul ki. A test nem akarja, hogy jobban megsérüljön, ezért összeszorul, amitől úgy érzi, még mozdulni sem tud.

Kipróbálható gyógymódok a merev nyakra

A nyaki fájdalom esetén próbálja ki az alábbi egyszerű gyógymódokat:

Hideg vagy meleg borogatás - Használjon jeget az első 48-72 órában, majd ezt követően meleg borogatást (meleg zuhany, melegítőpárna).

nyakmerevség
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók - Az orvosok általában ibuprofént vagy acetaminofent tartalmazó gyógyszereket javasolnak.

Masszázs - Kérje meg partnerét, hogy gyengéden masszírozza be a fájó vagy fájdalmas területeket. Mindegy, milyen technikát választ, minden masszázsmozdulat a szív felé irányuljon.

Megfelelő matrac és párna - Próbáljon meg egy kemény matracon, párna nélkül vagy speciális nyakpárnával aludni.

Puha nyakmerevítő használata - Ne használja a nyakmerevítőt hosszú ideig, mert gyengítheti a nyak izmait.

Nyújtógyakorlatok - A merev nyak gyógyításának kulcsa a megfelelő, lassú mozgástartományú nyújtógyakorlat végzése.

Alvási pozíció - Csak az oldalán vagy a hátán aludj – soha ne hason.

Helyes számítógépes testtartás - A nyaki fájdalom elkerülése érdekében helyezze a monitort szemmagasságba, üljön egyenesen, és ne billentse le vagy oldalra a fejét, miközben számítógépezik. Ezenkívül gyakran tartson szüneteket a képernyő nézése közben.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.