Gyógyszeres kezelésükre a legelsőként választandó szerek a nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID), melyek a gyulladás mellett a fájdalmat is csillapítják. Hosszú távú alkalmazásuk azonban nagyobb egészségi kockázatokat jelent, különösen az idősek számára, például bélrendszeri fekélyek kialakulása, veseproblémák és stroke. Az NSAID-ok alternatívájaként ezért érdemes kipróbálni a természetes fájdalomcsillapító módszereket, például az aromaterápiát.

Ez magában foglalja az illóolajok terápiás alkalmazását, melyek belélegezve vagy a bőrre kenve is alkalmazhatók. Az illóolajok a fájdalom enyhítésén túl a hangulatunkat is javíthatják.

Az alábbi illóolajok a leghatékonyabbak az ízületi gyulladás esetén:

1. Eukaliptusz illóolaj: csökkenti a fájdalmat, a duzzanatot és a gyulladásos reakciókat, valamint lazítja az izmokat.

2. Kurkuma illóolaj: jótékony hatással van az ízületi gyulladással járó gyulladásra és fokozza az ízületek véráramlását.

3. Gyömbér illóolaj: bőrre kenve a felszívódás után azonnal tapasztalható a fájdalom csökkenése, mely hatás órákig is tarthat.

4. Narancs illóolaj: a vajúdás és a menstruációs fájdalmak mellett nyugtatóan befolyásolják az ízületi fájdalmat.

5. Tömjén és mirha illóolaj: együttes alkalmazásuk szinergikus hatást fejt ki, így erősebb fájdalomcsillapító és ízületi gyulladásgátló hatást biztosítanak.

6. Kankalin illóolaj: népszerű gyulladáscsökkentő gyógynövény, melynek hatóanyagai lassítják az arthritis gyulladásos aktivitását. Izomfájdalmak esetén is ajánlott a használata.

illoolaj_izulet_gyulladas
Forrás: pixabay.com

7. Zöld tea illóolaj: antioxidánsként blokkolja az ízületi gyulladásban az ízületi károsodásért felelős molekulák termelését.

8. Zellermag illóolaj: gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, amely hasonló mechanizmussal rendelkezik, mint a nem szteroid gyulladáscsökkentők, de nincsenek mellékhatásai.

Az illóolajok ellenőrzött mennyiségben történő használata ízületi gyulladásban biztonságos és hatékony módszer a fájdalom és a gyulladás kezelésében.

Forrás: healthwebmagazine.com
Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.