A striák szinte minden nő testén megtalálhatóak, amelyek elsősorban a hirtelen növekedés, hízás vagy fogyás után alakulnak ki.

Általában a comb, a csípő, a has és a mellek területét érinti ez a probléma, amelyre ugyan nincs végleges megoldás, kitartással és a megfelelő kezelési tippekkel viszont olyan eredményeket érhetünk el, amelyekkel szinte láthatatlanokká tehetjük a zavaró csíkokat. Ezekből gyűjtöttünk most össze egy csokorba néhányat, amelyeknek intenzív alkalmazásával akár heteken belül észrevehetjük a változást.

1. Első: a megelőzés!

Kevés olyan nő van, akit elkerült a stria, viszont nem biztos, hogy ez az állapot örökre kitart. Ezért célszerű, hogy a fogyókúránk és a rendszeresebb edzés előtt felkészítsük a bőrünket. A hideg-meleg vizes zuhanyzás mellett fogyasszunk szépítő ételeket, amelyek belülről erősítik a kötőszövetet. Együnk sok halat, magvakat, valamint vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket.

2. VÍZ, VÍZ, VÍZ!

Klisés, de szakértők szerint azok, akik naponta megisznak 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet, azoknál kisebb eséllyel alakulnak ki a striák. A megfelelő folyadékbevitelnek köszönhetően, ugyanis rugalmasabb és hidratáltabb lesz a bőrünk.

3. Krémezz!

Sajnos nem nyújtanak hosszútávú megoldást, ugyanakkor simább és egyenletesebb tapintású lesz a striás terület. A még friss csíkokat elhalványítja, a kifehéredett, besüppedt striákat pedig feltölti.

4. Ha nem bírsz beletörődni!

Szerencsére ma már számtalan kezelés tud gyors és látványos eredményt hozni, ha nagyon zavarnak minket azok a fránya striák. Az egyik legkorszerűbb és legjobbra értékelt kezelés a lézer, amely bár kicsit sem fájdalommentes az eredmény magáért beszél. Már a második kezelést követően lehet látni a különbséget. Igaz, hogy egyénfüggő, hogy kinek, hány kezelésre van szüksége, általában 7-8 alkalom után szinte a bőrünkkel egyszínű és simább felszínt kapunk. A másik leghatásosabb eljárás a mikrodermabrázió, amely során a bőr legfelső rétegét csiszolják le, hogy ezzel serkentsék a striák regenerálódását. Az eredményességhez 4-5 kezelés szükséges.

5. A kezelést kombináld méregtelenítéssel!

Bármelyik eljárásra is esik a választásod, mindenképp előzze meg egy alapos léböjtkúra. Friss zöldség- és gyümölcsturmixokat és gyógyteákat fogyassz. Ezek ugyanis felgyorsítják az emésztést és ezzel együtt a szervezet méreganyagainak távozását is, amely feszesíti a bőrt.

Borítókép forrása: pexels
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.