A terhesség kilenc hónapja alatt a leendő anyuka számára mindennél fontosabb a születendő kisbabája épsége és fejlődése. Éppen emiatt a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell.

Anyává válni felelősség

Amikor kisbabát vár valaki, általában sokkal jobban odafigyel az egészségére, mint korábban bármikor. Gyermeket hordani a szívünk alatt végül is komoly felelősséggel jár, hiszen az anya állapota, sőt bizonyos cselekedetei is hatással lehetnek a magzat fejlődésére.

A kellően felvilágosult nők olyannyira átérzik ezt, hogy közülük még a masszív dohányosok is önként leteszik a cigarettát a várandósság idejére, mint ahogy az is természetes számukra, hogy lemondanak még az alkalmi alkoholfogyasztásról is a terhesség, illetve a szoptatás hónapjaiban. De nemcsak a „élvezetek” megtagadásával óvhatjuk meg a születendő gyermeket, hanem azzal is, ha vigyázunk a saját egészségünkre.

Várandósan különösen szeretnénk megúszni a betegségeket

A betegségek elkerülése ugyanis szintén „közös érdeke” a mamának és a babának. Hiszen ha megbetegszünk, akkor esetleg gyógyszereket kell szednünk, amelyek lehetséges mellékhatásai gyakran okoznak dilemmát a kismamáknak. Érthető, ha várandósan senki nem akar kockáztatni.

Ugyanakkor az sem megoldás, hogy betegség esetén nem teszünk semmit, csak azért, mert biztonságosabbnak érezzük inkább kivárni, hátha „magától” is elmúlik a bajunk. A kezeletlenül hagyott tünetek fokozódhatnak, sőt akár súlyosabb szövődmények kialakulását is maguk után vonhatják.

Hüvelyfertőzés terhesség idején?

Egy „kis” hüvelyfolyás talán banális problémának tűnhet, állapotos nők esetében azonban jogosan adhat okot az aggodalomra. Ha bőséges, híg és halszagú hüvelyváladék jelentkezik, az bakteriális hüvelyfertőzésre utal. Még ha nincs is fájdalmas panaszunk, ilyen esetben akkor is minél előbb keressük fel az orvosunkat! A bakteriális hüvelyfertőzés megfelelő kezelés híján tovább terjedhet a méhszáj felé, ami várandósoknál vetélést vagy idő előtti burokrepedést, azaz koraszülést idézhet elő.

Bízzunk a segítségben és az orvosunkban!

Pánikba esni természetesen nem szabad, hiszen ma már rendelkezésünkre állnak olyan terápiás lehetőségek, amelyek nem veszélyeztetik a fejlődő magzat egészségét. A patikában recept nélkül kapható Vitagyn C hüvelykrémet várandós, illetve szoptatós kismamák is biztonsággal alkalmazhatják, de természetesen erről előzetesen mindenképpen egyeztessenek a kezelőorvosukkal. 

Vitagyn C
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A Vitagyn C hüvelykrém alkalmas a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére. Hormonmentes készítmény, amely tejsavat, C-vitamint és ezüstöt tartalmaz, így segítve az egészséges savas hüvelyi pH helyreállítását: a savas közeg ugyanis gátolja a kórokozók megtelepedését a hüvelyben. Ez a hüvelykrém prebiotikumot is tartalmaz, amely a hüvelyflóra egészséges egyensúlyát biztosító Lactobacillusok (tejsavbaktériumok) „táplálékául” szolgál. A Vitagyn C hüvelykrém ezáltal a saját tejsavbaktériumok megerősítésével állítja helyre a savas hüvelyi pH-t, ahelyett, hogy kívülről juttatna „idegen” Lactobacillusokat a hüvelyflórába. A készítmény a mellé csomagolt egyszer használatos applikátorok segítségével higiénikusan és pontosan adagolható. A Vitagyn C hüvelykrém recept nélkül kapható a patikában.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.