Manapság egyre többen tartják fontosnak, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Történet egy lányról, aki a környezettudatosságot az egészségvédelem területére is kiterjeszti.

 

Trend, amit egyre többen követnek

– Lili a legjobb barátnőm iskolás korunk óta. Magam is környezettudatosan próbálok élni, ám ő rajtam is túltesz. A mi generációnk számára magától értetődő, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, nem pazaroljuk az energiát és a szintetikus textilek helyett szívesebben hordunk természetes alapanyagú ruhákat, hogy ezáltal is kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk. Ahelyett, hogy a bolti félkész vagy készételeket választanánk, szeretünk biopiacokon vásárolni, és inkább magunknak főzőcskézünk otthon. Emellett igyekszünk minél egészségesebben is élni.

36lFKuMWWbvaXptYoDnUHkUNp3yarIBnqFu8S9GS
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Környezet- és egészségtudatosság egyszerre

– Lili azonban annyira következetes, hogy még az egészsége védelmében is csupa olyan készítményt szeret használni, amelyek természetes összetevőkből állnak. A fürdőszobai pipereszekrénye egy sor bio- sőt vegán kozmetikumot rejt, és ugyanott egy intim terméket is felfedeztem nemrég: a Vitagyn C savas pH-jú hüvelykrémet.

– Ez pontosan mire való? – kérdeztem Lilit, aki azonnal tudálékosan magyarázni kezdte, hogy a hüvely ugyebár savas kémhatású, ám ha a hüvelyflórában valamiért megcsappan a savas közeget biztosító jótékony Lactobacillusok száma, akkor a savas pH lúgossá változik, emiatt pedig elszaporodhatnak odabent a kórokozó baktériumok. A bakteriális vaginózis közismerten kellemetlen intim fertőzés, hiszen bőséges és rossz szagú hüvelyi folyást okoz. Ilyenkor nem árt, ha kéznél van a Vitagyn C krém, amely szinte csupa olyan összetevőből áll, amelyek a természetben is megtalálhatók, hiszen tejsav, ezüst, illetve C-vitamin van benne.

Lili elmondta, hogy azért is kedveli ezt a szert, mert számos egyéb hüvelyflóra-regenerálótól eltérően a Vitagyn C hüvelykrém nem tartalmaz „idegen” Lactobacillust, hanem prebiotikum van benne, amely a saját tejsavbaktériumaink táplálékául szolgál, és így támogatja a normál flóra helyreállítását. Biztonságos, hormonmentes készítmény, a mellé csomagolt egyszer használatos applikátorokkal pedig higiénikusan és pontosan adagolható – mondta még el Lili.

Már csak azt nem értettem, ugyan miért tart a barátnőm ilyen készítményt odahaza, ám Lilinek erre is megvolt a válasza. Mint megtudtam, a bakteriális vaginózis az egyik leggyakoribb intim probléma, ezért nem árt, ha minden nő tart a házi patikájában olyan készítményt, amellyel kezelni lehet a bajt. A Vitagyn C ráadásul megelőzésre is alkalmas, mert segít megóvni a Lactobacillus-flórát például olyankor, ha antibiotikumot kell szednünk – hiszen az erős gyógyszerek a test hasznos baktériumait is könnyen megtizedelhetik. Továbbá mindazoknak, akiknél jellemzően uszoda vagy wellness után alakul ki hüvelyfertőzés, ugyancsak nem árt időben gondoskodniuk a hüvelyflórájuk védelméről, illetve helyreállításáról.

Lili engem is meggyőzött: azóta én is tartok otthon Vitagyn C krémet, amit a patikában recept nélkül tudtam beszerezni.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.