A rendellenes vagy megváltozott hüvelyi folyás a nőgyógyászhoz fordulás leggyakoribb oka. A patikák polcain hüvelyi panaszok kezelésére szolgáló, vény nélkül kapható készítmények sokaságából válogathatunk. A megfelelő készítmény kiválasztásához azonban tudnunk kell, mi okozza a panaszainkat. Ugyanis a hüvelyfolyás hátterében legtöbb esetben hüvelygomba vagy bakteriális eredetű fertőzés húzódik meg, amelyek eltérő kezelést igényelnek.

Irritáció és viszketés: ez a hüvelygomba

Négyből három nőnél legalább egyszer előfordul élete során gombás hüvelyfertőzés, aminek jellegzetes kísérője a már-már elviselhetetlen viszketés, fájdalom, gyulladás. A hüvelyfolyás jellege jó eséllyel jelzi, ha a baj gombás eredetű: a váladék ilyenkor túrós-szemcsés állagú és sárgásfehér színű. A folyást és a tüneteket többnyire a hüvelyben normál körülmények között is jelen lévő Candida gombák túlszaporodása okozza. A probléma célzott terápiáját bízzuk nőgyógyászunkra, de a tünetek enyhítésére, kiegészítő kezelésként segítségünkre lehet a recept nélkül kapható Micovag Plus hüvelykúp.

Micovag Plus: speciális összetétellel a panaszok enyhítésére

A Micovag Plus patikában recept nélkül kapható készítmény, amely a hüvelyi pH optimalizálása révén kedvezőtlen feltételeket teremt a gombák szaporodásához, egyúttal a kellemetlen viszketést és égő érzést is csillapítja. A Micovag Plus hüvelykúp ugyanis speciális összetételű: a benne lévő tejsav a hüvely savas kémhatásának visszaállításával segíti a hüvelyflórát alkotó mikroorganizmusok egyensúlyának megteremtését, ami ily módon képes a gombák szaporodását gátolni, a kamillából származó, nyugtató hatású bizabolol pedig az égő érzést csillapítja. A Micovag Plus hüvelykúp komplex összetételének köszönhetően mérsékelni tudja a hüvelygomba kellemetlen tüneteit.

Micovag Plus
Micovag Plus - Patikában, vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ilyenkor okozzák baktériumok a hüvelyfolyást

A női bajoknak szintén gyakori forrása, amikor nem gombák, hanem az egészséges hüvelyflórában megtalálható egyes baktériumok szaporodnak el túlzott mértékben. A bakteriális eredetről általában a bőséges, híg, kellemetlen, halszagra emlékeztető hüvelyfolyás árulkodik. A bakteriális hüvelyfertőzés olyankor alakul ki, amikor a kórokozókat féken tartó, egészséges, azaz enyhén savas hüvelyi pH értéke megváltozik. A savas közeget a hüvelyben élő, védő hatású tejsavbaktériumok biztosítják, ám ha ezek száma valamiért lecsökken (pl. egy antibiotikum-kezelés nyomán), akkor felborul a belső rend, és a kórokozók kerekedhetnek felül. Ilyenkor fontos, hogy mielőbb helyreállítsuk a hüvely természetes savas kémhatását. Ehhez hasznos segítségünkre lehet a hármas hatású Vitagyn C tejsavas hüvelykrém. A Vitagyn C hüvelykrém tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvely élettani pH-értékét, ami gátolja a kórokozók szaporodását, prebiotikum-tartalma révén pedig elősegíti a hüvely saját Lactobacillus-flórájának növekedését.

Vitagyn C: a saját hüvelyflóra megerősítésére

A legújabb kutatások szerint a nők Lactobacillus-flórája korántsem egységes, emiatt egyre inkább terjed az a vélemény, hogy talán szerencsésebb a saját tejsavbaktériumaink növekedését elősegítenünk ahelyett, hogy kívülről juttatnánk „idegen” tejsavbaktériumokat a hüvelybe.

A Vitagyn C tejsavas hüvelykrém – ellentétben számos egyéb hüvelyflóra-regenerálóval – nem tartalmaz Lactobacillust. Tartalmaz azonban úgynevezett prebiotikumot, amely a tejsavbaktériumok tápláléka, ezért a saját tejsavbaktérium-állomány szaporodását hivatott támogatni. A krém mellé csomagolt applikátorok segítségével a készítmény higiénikusan adagolható. A patikákban recept nélkül kapható Vitagyn C hüvelykrém terhesség és szoptatás ideje alatt is biztonsággal használható, bár ilyen esetekben fontos, hogy a kismamák beszéljenek nőgyógyászukkal problémájukról, és kérjenek tanácsot a készítmény használatáról. A Vitagyn C nemcsak a hüvelyi pH megóvására, hanem az esetleg már kialakult bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére is alkalmas.

 

Vitagyn C
Vitagyn C - Patikában, vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A borítókép forrása: Pexels
(Hirdetés)
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.