Az intim egészség nem játék, ezért nem árt, ha a házi patikánkban mindig tartunk olyan készítményt, amely hasznos segítséget jelenthet, amennyiben beüt a baj. A hüvelygomba az egyik leggyakrabban előforduló női probléma.

Szerethetjük a „természetességet”, de néha muszáj észnél lenni

Egyre népszerűbbek a természetes alapanyagok, legyen szó akár öltözködésről, akár étkezésről, sőt immár betegségek esetén is sokan próbálják kerülni a szintetikus gyógyszerek szedését. Csakhogy az egészség nem játék! Addig nincs gond, amíg tudományosan is igazolt, de legalábbis ismert hatású szereket, például gyógynövényeket alkalmazunk, hiszen napjainkban már az orvostudomány is elismer és elfogad számos alternatív terápiás eszközt. A problémák akkor kezdődnek, amikor valaki átesik a ló túloldalára, és „elvből” nem hajlandó gyógyszereket, de még patikában kapható egyéb készítményeket sem használni. Holott bizonyos esetekben a házi „kuruzslás” többet árt, mint használ! Eláruljuk, a gyógyszertári szerek sem az ördögtől valók, és sok esetben ugyanúgy tartalmaznak a természetben is megtalálható hasznos összetevőket. 

Ilyen, amikor támad a hüvelygomba

Tipikusan kényes terület az intim egészség kérdésköre. Az egyik leggyakoribb hüvelyi probléma a gombás fertőzés, vagyis a hüvelygomba, amelynek jellegzetes tünete az intenzív, kellemetlen viszketés a szeméremtájon és a hüvelyben, továbbá a megváltozott hüvelyváladék. 

 A statisztikák szerint ötből négy nő az élete során legalább egyszer megtapasztalja a gombás hüvelyfertőzést, és a hajlamosító tényezők, valamint a nem megfelelő kezelés miatt sokuknál később újra megjelenik ugyanez a probléma. Sőt, bizonyos esetekben a betegség rendkívül makacs tud lenni, azaz rendszeresen visszatér: ilyenkor beszélünk kiújuló hüvelygombáról. 

Házi „praktikák” hüvelygombára? Csak azt ne!

Az interneten folyamatosan keringenek a hüvelygomba házi „kezelésére” kieszelt leghajmeresztőbb tippek, a hüvelybe felhelyezendő fokhagymától (gyorsan szólunk: nehogy valaki kipróbálja!) a joghurtos tamponig (amitől akár bakteriális felülfertőzés is kialakulhat). Ezeket a válogatott ostobaságokat látva a legtöbb nőgyógyásznak a haja is égnek áll, méghozzá jogosan. 

A hüvelygomba kezelése ugyanis elsősorban orvosi feladat. Tehát ha észleljük a tüneteket, lehetőleg mielőbb keressük fel a nőgyógyászt, aki előírja a megfelelő terápiát. Nagy valószínűséggel szükség lesz helyi kezelésre is, ami általában valamilyen hüvelygomba elleni patikai készítmény használatát jelenti. 

60tvanrSc2NeYENZecaFtpHZAT2qzVvCXDUdOscz
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

Hüvelygomba elleni kúp – a természetben is megtalálható összetevőkkel

A Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére javasolt, és recept nélkül kapható a gyógyszertárban.

Különleges összetételének köszönhetően komplex hatású készítmény. Olyan, a természetben is megtalálható összetevőket tartalmaz, mint a bizabolol, amely a nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert gyógynövény, a kamilla kivonata, valamint a tejsav és az E-vitamin. A Micovag Plus hüvelykúpban ezen kívül bórsav is van. A Micovag Plus hüvelykúp segít megóvni az egészséges, savas hüvelyi pH-t, ami hasznos a kórokozók megtelepedése ellen, a kamillakivonat révén pedig egyúttal csillapítja a kellemetlen viszketést és égő érzést is.

Tartsunk belőle a házi patikánkban!

A Micovag Plus hüvelykúp recept nélkül kapható a gyógyszertárban, így a viszonylag gyakran előforduló intim probléma, a hüvelygomba esetén könnyen és gyorsan beszerezhető. 

A tévhitekkel ellentétben a hüvelygomba nem nemi úton terjedő fertőzés, hanem olyankor alakul ki, amikor valamiért megbillen a hüvelyflóra kényes biológiai egyensúlya, és a hüvelyben normál esetben is jelen lévő Candida gombák valamilyen okból túlzott mértékben elszaporodnak. A Candida túlszaporodása okozza a gombás hüvelyfertőzést, a hátterében pedig állhat az immunrendszer meggyengülése, a sok stressz, illetve hajlamosíthatnak a kialakulására a hormontartalmú fogamzásgátlók is. 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.