Az intim egészség megőrzésében kulcsfontosságú tényező az öltözködés. Vannak olyan alsónemű típusok, amelyek közkedveltek, de tartós viselésük megnövelheti bizonyos fertőzések kockázatát.

A tangaviselés leggyakoribb egészségügyi kockázata a hüvelyi fertőzés. Ennek egyik oka, hogy ezek az alsóneműk gyakran készülnek műszálas anyagból, amely nem engedi át a levegőt és a párát, így kedvező körülményeket teremt a hüvelybe került kórokozók elszaporodásához. Ha a textil alapanyaga nem lenne, már maga a szabás is veszélyforrás: a vékony textilcsíkon könnyen átjutnak a baktériumok a végbélnyílás környékéről a hüvelybemenethez, ahol bakteriális vaginózist okozhatnak.

Ezért fontos a saját flóránk egészsége

Bár a tangaviselés növeli a kialakulásának valószínűségét, a bőséges, szürkésfehér hüvelyfolyással, kellemetlen szaggal járó bakteriális vaginózist több tényező előidézheti. Röviden összefoglalva: minden, ami megzavarja a hüvely normál flórájának működését, fokozza a bakteriális hüvelyfertőzés rizikóját. Így tehát a bakteriális hüvelyfertőzés kialakulása összefüggésben lehet bizonyos fogamzásgátló készítményekkel, gyógyszerekkel vagy betegségekkel, az immunrendszer meggyengült működésével. Továbbá az intenzív nemi élet, az elhanyagolt, vagy éppen a túlzásba vitt intim tisztálkodás, a stressz vagy az intim régióban használt kozmetikumok egyaránt hajlamosíthatnak a megbetegedésre.

Jó tanácsok a megelőzéshez

Hogyan előzhetjük meg a tangaviselés okozta hüvelyfertőzést? A legjobb megoldás természetesen az lenne, ha nem viselnénk tangát, vagy csak ritkán és rövid ideig tartanánk magunkon. Ha mégis ragaszkodunk ehhez a ruhadarabhoz, az alábbi tippek segíthetnek:

– Válasszunk pamut anyagú tangát, amely magába szívja a nedvességet!

– Hordjunk laza ruhát a tanga felett, hogy ne nyomja vagy dörzsölje a bőrt!

– Ne viseljünk tangát menstruáció alatt!

– Kerüljük a tangát edzés közben vagy után, és edzés után mindig cseréljük le az átizzadt ruházatot!

– Mellőzzük a tangát alvás közben, hogy a bőrünk pihenhessen és regenerálódhasson! A legjobb, ha éjszaka egyáltalán nem viselünk alsóneműt.

Vitagyn C hüvelykrém: a saját flóra megerősítésére

Ha ragaszkodunk a tangához, de szeretnénk megelőzni a bakteriális vaginózis kialakulását vagy kiújulását, akkor figyeljünk oda a fenti pontokra, és gondoskodjunk a hüvelyflóránk gyakori regenerálásáról is. Ehhez válasszunk olyan hüvelykrémet, amely gátolja a kórokozók szaporodását és segíti a jótékony tejsavbaktériumok növekedését. Ilyen például a Vitagyn C hüvelykrém, amely vény nélkül kapható a bakteriális vaginózis kezelésének és megelőzésének kiegészítésére. A Vitagyn C hüvelykrém tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvelyi pH-t, ami egészségesen savas közeget teremt. Gátolja a kórokozók szaporodását, prebiotikum-tartalma révén segíti a hüvely egészségéért felelős, jótékony tejsavbaktériumok növekedését, ráadásul várandósság és szoptatás alatt is alkalmazható. Használatáról tájékoztassuk a kezelőorvosunkat.

 

Vitagyn C
Vitagyn C - Patikában, vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A borítókép forrása: Pexels
(Hirdetés)
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.