Betét, tampon és egyéb menstruációs eszköz nélkül, szabadon menstruálni?! Állítólag lehetséges. Csupán szeretetteljes önmagunkra figyelés és testtudatosság szükséges hozzá.

A szabad menstruáció esszenciáját ki fogalmazhatná meg jobban, mint a technika szülőanyja, Árokszállási Edit:

Hét éve betét és egyéb eszközök nélkül menstruálok. Imádom ezt a szabadságot, ezt az egyszerű menzesz-verziót. A szabad menzesz az elengedésről szól. Teszteltem nektek. Működik. S ha nálam működik, tuti nálatok is.”

Akkor kezdjük:

  1. Először is figyeljünk. Gyakoroljunk. Ha kellőképpen ráhangolódunk a testünkre, észre fogjuk venni annak jelzéseit, megérezzük, amikor a vér távozni kíván a szervezetünkből.

  2. Ekkor látogassuk meg a mosdót, mintha csak pisilni mennénk – amivel egyébként össze is köthetjük -, majd a pc izmaink (azaz záróizmaink) összehúzásával és elengedésével, gyengéd pumpáló mozdulattal segítsük a megtisztulást.

  3. Eleinte, amíg a tanulás fázisában vagyunk, nyugodtan használjunk „biztonsági” betétet – idővel észre fogjuk venni, hogy egyre kevesebb és kevesebb piros folt fog rajta díszelegni, mígnem örökre megválhatunk betéttől, tampontól, kehelytől.

  4. Szeressük magunkat, a testünket, a menstruációnkat!

Ha mindez önmagában még nem lenne elég...

Észrevehetően lerövidülhet a menstruációs ciklus, egy hétről akár 3-4 napra. Ezenkívül mérséklődhetnek a görcseink, vagy akár teljesen meg is szűnhetnek, valamint búcsút mondhatunk számos kellemetlen nőgyógyászi nyavalyának.

Én azt mondom, nem hinni kell benne: kipróbálni!

Forrás: ujegyensuly.hu
Kiemelt kép: Unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.