Férfiak és nők egyaránt megszenvedik a hüvelygombát: a nők a kínzó viszketést, partnereik pedig a kényszerű önmegtartóztatást. A mihamarabbi gyógyulás tehát mindkét fél érdeke. Na de meddig kell az önmegtartóztatás?

Ezért tartanak a nők a hüvelygombától

Sok nő rémálma a múlni nem akaró hüvelygomba, amelyet gyakran szinte képtelenség a „szokásos” patikaszerekkel legyőzni. A gombás hüvelyfertőzést közismerten kellemetlen tünetek kísérik: kezdetben csak némi diszkomfortérzés tapasztalható, majd hamarosan viszketés és fájdalom is jelentkezik a hüvelyben, valamint a hüvelybemenet környékén. Ha valaki kellő önfegyelem híján még nekiáll dörzsölni is az amúgy is irritált intim területet, attól a fájdalom és a viszketés csak tovább fokozódik. A hüvelyváladék megváltozott színe és állaga ugyancsak a hüvelygombára figyelmeztető jel: ilyenkor fehéres-sárgás színű, túrós-darabos folyás alakul ki.

Van, amikor nem segít a hagyományos kezelés

Statisztikák szerint négyből három nő élete során legalább egyszer tapasztalja a gombás hüvelyfertőzés tüneteit, amelyek sok esetben újra meg újra visszatérnek. Különösen kétségbeejtő lehet, ha a rendszeresen kiújuló panaszokat semmilyen házi praktika vagy közismert patikaszer nem képes enyhíteni. Ilyesmi leginkább akkor fordulhat elő, ha a fertőzést a mai korszerű kezelésben gyakorta alkalmazott „azol” hatóanyag-tartalmú készítményekkel szemben ellenálló, azaz rezisztens gombafajok okozzák.

Micovag Plus: komplex összetételű hüvelykúp a tünetek enyhítésére

A vény nélkül kapható tejsavas hüvelykúp, a hüvelygomba kiegészítő kezelésére szolgáló Micovag Plus tünetenyhítő hatása akkor is működik, amikor az „azolok” már nem használnak, és ezért a gombaellenes terápia módosítására van szükség.

A Micovag Plus hüvelykúp a nyugtató, gyulladáscsökkentő hatásáról közismert gyógynövényből, a kamillából származó összetevője, a bizabolol révén enyhíti a kellemetlen viszketést és az égő érzést. A Micovag Plus tejsavtartalmának köszönhetően helyreállítja és normalizálja a hüvelyi pH-értéket, ami hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése és szaporodása ellen.

Önmegtartóztatás: meddig szükséges?

Hüvelygombás panaszok esetén nem szerencsés nemi életet élni, és nem csak a viszketés vagy a sűrűbb hüvelyváladék miatt: a hüvelygomba sérüléseket hozhat létre a hüvely érzékeny hámján, emiatt kellemetlenné, fájdalmassá válhat a behatolás. Bár csábító a gondolat, de a tünetek csillapodása esetén se ragadtassuk el magunkat: a szexuális élettel mindenképpen érdemes megvárni a kezelés végét az intim egészségünk érdekében, vagy legalább óvszert használni az együttlétekhez.

Micovag Plus
Micovag Plus - Patikában, vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A borítókép forrása: Pexels
(Hirdetés)
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.