Szinte minden nap egy maratonnak tesszük ki a szemünket, nem csoda, hogy fáradt egy hosszú munkanap után.

1. A számítógépes munka és az olvasás több izmot igényel.

A szemed három izomcsoportból áll. A koncentrált olvasás vagy a szoros munka ezeknek az izomcsoportoknak elég megterhelő edzést biztosít. Sajnos, mint minden aerob programban, a „nincs fájdalom, nincs nyereség” mondás érvényes.

Az emberi szem úgy van megtervezve, hogy ha tökéletesen meg van formálva, tiszta képet alkot bármely távoli tárgyról a retinádon (a szem hátsó részén) anélkül, hogy bármilyen izomot használnod kellene. A közelebbi tárgyak tisztán látásához azonban minden izomkészletnek működnie kell. Az extraokuláris izmoknak mindkét szemüket befelé kell fordítaniuk, a záróizomnak meg kell dolgoznia, hogy a pupilla kisebb legyen, és a csillóizmoknak össze kell húzódniuk, hogy a lencse olyan alakúra váltson, amely tisztább képet eredményez.

Megoldás: Fáradt szemednek megsegítése érdekében próbálj egy távoli tárgyra összpontosítani, hogy azonnal érezd a szemed ellazulását.

2. A szemed tökéletlen.

Ez a minimális izmot használó erőfeszítés önmagában is jelentős. Azonban egyetlen emberi szem sem alakul ki tökéletesen, és ezek a tökéletlenségek megnövelik a szükséges erőfeszítéseket. Például a távollátó embereknek a normálnál nagyobb erőfeszítést kell tenniük a csillóizmok részéről. Sok embernél extraokuláris izomzavar van, ami erősebb munkára kényszeríti őket. Gyakorlatilag minden ember, amikor negyvenéves korához közeledik vagy elmúlik, szenved a szemlencse megmerevedésétől, ami arra kényszeríti ezeket a csillóizmokat, hogy még jobban dolgozzanak.

Megoldás: Rendszeresen keresd fel szemorvosod, hogy megfelelő receptet kapj a látáshoz.

3. Rossz a világítás.

Rossz megvilágítás mellett (akár túl sok, akár túl kevés) a záróizom és a tágító izmok túlzottan meg lesznek dolgozva.

Megoldás: Segíts fáradt szemednek, próbálj játszani a világítással, hogy megtaláld az Ön számára kényelmes szintet.

4. Túlterheled őket.

Ahogyan a 100 fekvőtámasz végrehajtása a karizmok fájdalmát okozhatják, ugyanúgy a… leírt izomfeszültség is fájó szemeket okozhat. Ehhez hozzáteszi, hogy több órás szoros munka után testednek összes izma fáradtabb lesz, a tolerancia szinted vagy a fájdalomküszöb a fájó szemeknél alacsonyabb lesz, mint friss állapotban. Míg a legtöbben örömmel pihentetjük izmainkat néhány fekvőtámasz után, szinte minden nap egy maratonnak tesszük ki a szemünket

Megoldás: Ne ellenőrizd a Facebook-oldalad, amikor hazaérsz. Szánj egy kis időt a fáradt szemek kikapcsolására.

5. A fáradtság lassítja a pislogás sebességét, és kiszárítja a szemet.

Az általunk megkérdezett szemészek azt feltételezték, hogy a fáradtságnak tulajdonított szemfeszültség nagy részét a szárazság okozza. Dr. Ronald Schachar megjegyzi, hogy ha valaki fáradt, a pislogási sebesség lelassul és a szem nem megfelelően nedvesedik.

Megoldás: Óránként legalább egyszer lépj távol a számítógéptől.

Képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.