A férfiak általában sztoikusan viszonyulnak a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőihez, de sajnos nem ez a megfelelő cselekedet.

A rendszeres ellenőrző vizsgálatok szükségtelenek

A férfiak általában ritkábban fordulnak orvoshoz az évente ajánlott rutinszerű ellenőrzés miatt, mint nők. Ez azt jelenti, hogy a fontos rutinvizsgálatok (például vérnyomásmérés, koleszterin – és vércukorszint ellenőrzése), amelyek kulcsfontosságúak a szív egészségének felmérésében, elmaradnak. Ritkábban mennek orvoshoz a szívbetegségekre utaló tüneteket (például mellkasi fájdalom, légszomj, fáradékonyság) jelentkezése esetén, de gyakran még a szívroham tüneteit is hajlamosak figyelmen kívül hagyni.

Az erekciós problémák oka a gondolkodásban keresendő

Az erekció elérésével vagy fenntartásával kapcsolatos problémák gyakran inkább a szív-és érrendszeri betegségekhez kapcsolódnak, és nem a mentális állapothoz. A merevedési zavart elsősorban a pénisz véráramlásának problémája okozza, ez pedig a szívbetegségek korai jele.

szívbetegségek
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

A szívroham csak időskorban fordul elő

Azok a férfiak, akiknek családtörténetében volt korai szívroham (egy közeli férfi családtag, akinek 55 éves kora előtt volt a szívrohama vagy női családtag 65 éves kora előtt szívrohammal), nagyobb a kockázatuk, akár már 30-40 évesen is. Bármilyen életkorú is, mielőbb kezdje el a kockázati tényezők csökkentését (például egészséges étrend, rendszeres testmozgás, éves kontrollvizsgálatokon való részvétel).

Az öngyógyítás hatékony módszer

Ez a nőkre is jellemző, de a férfiak néha azért alkalmazzák az öngyógyítást, hogy elfedjék a depresszió tüneteit, ami egy szívbetegséghez is kapcsolódik mentális probléma.

Nem tehető semmi a családban halmozódó betegségekkel

Sok férfi alkalmazza ezt a fatalista megközelítést apjuk, nagyszüleik vagy más rokonaik szívbetegségével kapcsolatban. Noha igaz, hogy ez az egyik olyan kockázati tényező, amelyet nem lehet megváltoztatni - az életkorral és a nemmel együtt - nagyon sokat lehet tenni annak érdekében, hogy az életmódváltás és a gyógyszerek révén csökkentse a saját szívbetegségének esélyét.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

Ezek a legfontosabb teendők felfázás esetén (x)

Kínzó alhasi görcsök, égő érzés vizeletürítéskor, nem múló vizelési inger – ezek a panaszok kísérik a felfázásként is ismert hólyaghurutot. Mutatjuk, mit tehetünk az enyhe felfázás korai tünetei ellen.