A szív egészsége szempontjából is kedvező életmód felé vezető legegyszerűbb út olyan dolgokat tartalmaz, amelyek valóban kellemes tevékenységek.

1. Lassítson

A jógával, a meditációval, a mély lélegzéssel vagy csak a csendes üldögéléssel töltött idő nem önző cselekedet, inkább önfenntartó és segít csökkenteni a stressz mértékét. Ezek után feltöltöttnek érzi magát, ami kifejezettem előnyös a szív és az érrendszer számára.

2. Aludjon eleget

Az ajánlott hét-nyolc órás éjszakai alvás és a kényeztető napközbeni pihenők nagyon előnyösek a szív egészsége szempontjából. Az optimálisnál kevesebb alvás megnöveli a szívbetegségek kockázatát.

3. Rendszeresen szexeljen

A rendszeres fizikai aktivitás jó hatással van a szív és az érrendszer egészségére. A szex pedig különösen kellemes fizikai erőfeszítés, aminek tehát kettős előnye van: egy kis testmozgás és nagymértékű stresszoldás.

4. Barátokkal közös testmozgás

A barátokkal vagy a családtagokkal végzett testedzés segít a fogyásban és a normál testsúly fenntartásában. De ami még fontosabb, hogy a másokkal végzett testmozgás sokkal élvezetesebb.

testmozgás időskor
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

5. Próbáljon ki egzotikus ételeket

Sok mexikói, indiai, japán, etióp és észak-afrikai étel tartalmazza a szív és az érrendszer számára egészséges mediterrán étrend elemeit.

6. Csokoládéval is kényeztetheti magát

A legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé tele van hasznos antioxidánsokkal, amelyek védik az ereket és elősegíthetik a normális vérnyomást. Különösen jó hatású az étcsokoládéval bevont mandula és dió. Csak a mérsékletességre kell figyelni – napi néhány kockányi étcsokoládé már egy édesszájú ember sóvárgását is kielégíti.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.