Öt szívvel kapcsolatos tény, amelyet a kardiológusok osztottak meg azzal a céllal, hogy az embereket az egészséges életmód választására ösztönözzék.

Ha fizikailag inaktív, akkor nagyobb a szívroham kockázata, mintha a dohányozna

Közismert tény, hogy a fizikai aktivitás és az egészséges táplálkozás az egész szervezet egészsége szempontjából hasznos. Ennek ellenére ezek azok a területek, ahol az embereknek a legnagyobb problémái vannak. Csak az emberek körülbelül 40 százaléka végez annyi testmozgást, hogy megfeleljen az irányelveknek.

Az ülés a szívbetegségek független kockázati tényezője

Még ha rendszeresen sportol is, akkor is jó döntés, ha csökkenti az ülés idejét a nap folyamán. A kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy ez nagyon hasznos a szív egészsége szempontjából.

egészséges szív
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Az artériák csak körülbelül 4 milliméter átmérőjűek

Egy-két évtized alatt nem kell túl sok zsíros ételt elfogyasztani ahhoz, hogy elkezdjük eltömíteni az artériákat, melynek eredményeképpen a szívizomnak az artéria által ellátott területe korrodálódik vagy elhal. Ezért olyan fontos, hogy a szívinfarktuson átesett személy mielőbb ellátást kapjon.

80 évesen 60 százalék az esélye annak, hogy magas vérnyomása lesz

Ahogy idősödünk, a vérnyomás emelkedik – az agyvérzés, az agyi infarktus és a szívbetegség kockázatával együtt. Az a probléma, hogy a legtöbb ember nem érzi magasnak a vérnyomását a már súlyos, akár életveszélyes problémák kialakulásáig.  Ennek megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőriztesse a vérnyomását.

A szív- és érrendszeri betegségek átlagosan percenként egy halálesetet okoznak világszerte

Évente annyi emberéletet követel a szív-és érbetegség, mint a rosszindulatú daganatos betegségek, a krónikus tüdőbetegségek, a balesetek és a cukorbetegség együttvéve. Ezért fontos ismerni a szívinfarktus figyelmeztető jeleit.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.