Újrahasznosítás és kutyajáték egyben? Bizony lehetséges! Íme néhány nagyszerű ötlet!

A kutyajátékok alaposan leterhelhetik a gazdi pénztárcáját, hisz az eb rendszeresen elpusztítja ezeket. Főleg a  kölyökkutyák hajlamosak mindent megrágcsálni, ezért mielőtt megvennénk a trendi játékokat, íme néhány tipp, hogy otthon is elkészíthessük ezeket.

Pet palack

Hozzávalók: PET palack, valamilyen textília (például egy régi póló).

A pólóból vágjunk 3-4 db, körülbelül 3 centis csíkot, ezeket tegyük félre. A palackot tekerjük bele a maradék szövetbe, majd a korábban levágott szövetcsíkokkal rögzítsük. Egy csíkot kössünk közvetlenül a kupak alá. A fennmaradó anyagot vágjuk fel 3-4 centi széles csíkokra és fonjuk össze őket hármasával, majd rögzítsük a fonatokat.

Régi teniszlabda

Hozzávalók: egy régi teniszlabda, textília.

A szövetet vágjuk körülbelül 15x35 cm-es darabokra. A ruhacsíkokat tekerjük a labda köré úgy, hogy a labda a csík közepére essen! A labda alatt végül kössük meg egy szalaggal a szövetet, hogy feszes legyen. A fennmaradó lógó csíkokat vágjuk három felé és fonjuk össze őket, majd a fonat végét rögzítsük.

Pólófonat

És végül az igazi klasszikus, a fonat, amit egyszerűen minden kutyus imád!

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.