Különböző okai vannak annak, ha követ minket kutyánk, vagy, épp, ha köröket ró, mielőtt lefekszik. Van magyarázat az eb viselkedésére.

Van, hogy kutyánk egyértelmű jeleket ad arra, hogy örül, vagy épp, hogy nem érzi jól magát, de van olyan is, hogy nehezebb dekódolni a viselkedését. Azért fontos ismerni a kutyák kevésbé egyértelmű jeleit is, mert előfordulhat, hogy valamilyen fizikai gondot próbál elmondani.

Ha lehajtott fejjel néz

Ha a kutyánk nagyon hosszan lehajtott fejjel ül, nem akar a szemünkbe nézni, órákon át lefelé tartja a fejét, valószínűleg fáj a gyomra. Általában a gyomorfájás okozta levertség mutatkozik meg így a kutyán.

Ha füvet keres mindenhol

Ha kutyánk növényeket környékezi a lakásban, vagy séta közben egyből fűcsomókat rágcsálja, akkor gyomorrontása van, vagy épp gyomorégéssel küzd. A kutyák fű legelésével próbálják maguknak enyhíteni a gyomorfájásukat, illetve előidézik vele természetes módon a hányingert, hogy aztán a hányás által kitisztuljon az emésztőrendszerük.

kutya
Forrás: pexels.com

Ha a kutya lefekvés előtt köröz vagy forgolódik

Kissé stresszesen, kényelmetlenül érzi magát az eb, ha azt látjuk rajta, nem találja egyből a helyét. Ilyenkor hagyjuk, hadd helyezkedjen, engedjük háborítatlanul lepihenni, és egy ideig ne zavarjuk, hogy megnyugodhasson.

Ha párnákkal dörgölőzik

Amikor a kutya - akár hím, akár nőstény, akár ivaros, akár ivartalan - párnákhoz dörgölőzik, altesti mozdulatokat hajt végre rajta, annak köze sincs ahhoz, amit elsőre gondolnánk. Három ok állhat a háttérben: kutyánk dominanciát szeretne kifejezni, vagy épp stresszes, és ezzel nyugtatja épp le az idegrendszerét, a harmadik ok pedig valamilyen irritáció vagy gyulladás lehet. Ha ez áll fenn, akkor a kutya vakarózni próbál a párnával.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

A bakteriális vaginózis veszélyei a terhességben (x)

Babára, mamára is veszélyes lehet a bakteriális hüvelyfertőzés. A bőséges, halszagú folyással járó gyulladással mindenképpen keressünk fel szakorvost, és törekedjünk a meggyengült hüvelyflóránk helyreállítására.