A legnehezebb napok után holtfáradtan érünk haza és alig várjuk, hogy végre bezuhanjunk az ágyunkba és kialudjuk magunkat. Sajnos gyakran épp akkor nem jön álom a szemünkre, amikor a legnagyobb szükségünk lenne az alvásra…

Az egészséges élethez pihentető alvásra van szükség

Gyakran úgy érezzük, hogy állandó rohanásból áll az életünk, hiszen egyik feladat elvégzése után máris várnak ránk az újabb teendők, és nekünk szinte semmire sincs időnk. Este holtfáradtak vagyunk, hiába szeretnénk, nincs energiánk felszabadultan játszani a gyermekeinkkel, vagy csak egy jót nevetni a szerelmünkkel. A fáradtság ellenére nem tudunk elaludni, hiszen annyi gondolat zakatol az agyunkban, hogy képtelenek vagyunk ellazulni és kikapcsolni. Pedig a mai felgyorsult világunkban még nagyobb szükségünk van a pihentető és mély alvásra. Alvás közben ugyanis az egész testünk pihen, a szívünk lassabban ver és az izmaink is ellazulnak. Az agyunk ilyenkor rendszerezi az információkat, és regenerálja önmagát. Aki tartósan 6 óránál kevesebbet alszik naponta, hosszú távon rombolja az egészségét, és fáradtan kevésbé lesz strapabíró. Összeszedtünk néhány kellemes tanácsot, amelyek segítségével könnyebbé tehetjük az esti elalvást.

  1. Megnyugtat az illatos fürdő. Egy hosszú és fárasztó nap után jólesik elnyúlni a fürdőkádban. Az aromaterápiás olajokkal illatosított fürdő ellazítja a testünket és megnyugtatja a lelkünket.
  2. Lecsillapítja az elménket a meditációs zene. Lefekvés előtt hallgassunk olyan meditációs zenét, amely eltereli a figyelmünket a negatív dolgokról és segít lecsillapítani az elménket. A kavargó gondolataink általában megnehezítik az elalvást, ám ha ellazulunk, könnyebben elálmosodunk. Amíg zenét hallgatunk, meggyújthatunk néhány illatgyertyát vagy füstölőt, ami még barátságosabbá és kellemesebbé varázsolja az otthonunkat.
  3. Megnyugtat a helyes légzés. Próbáljunk meg odafigyelni a légzésünkre. Nyugodtan és lassan szívjuk be a levegőt, kicsit tartsuk bent, majd lassan fújjuk ki – ez a gyakorlat segít az agyunknak lecsendesedni és megnyugodni.
  4. Ellazít a puha ágynemű. Fontos, hogy az ágyneműnk puha és illatos legyen, hiszen ha kellemesen érezzük magunkat, könnyebben ellazulunk elalvás előtt.
  5. Kiszorítja a nyomasztó gondolatokat a hála. Lehet, hogy első hallásra furán hangzik, de elalvás előtt gondoljuk át, miért lehetünk hálásak. Miközben azokat a dolgokat keressük, amelyek örömmel töltenek el bennünket, egyre inkább kiszorítjuk a nyomasztó és gyötrő gondolatainkat.
  6. Legyen kütyümentes a hálószoba. Az okostelefon, a TV és a számítógép képernyőjének kék fénye gátolhatja az alvást segítő hormon, a melatonin termelődését, ezért lefekvés előtt semmiképpen se nézzük túl hosszú ideig a képernyőt. Halkítsuk le a telefonunkat, ne zavarjon minket az üzenetek pittyegő hangja. Olvassunk könyvet vagy újságot.
diIxlVtLBqW8vY1iT0Ec8qDAYZIzweyzOeEFScSD
Sedacur forte - Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária

Segít a Sedacur forte

Ha esténként nehezen jön álom a szemünkre, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Ez a növényi gyógyszer este segít az elalvásban és nyugodt, pihentető alvást biztosít. Napközbeni alkalmazása nyugtató hatású, de nincs negatív hatással a koncentrációra. Hozzászokni nem lehet, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A borítókép forrása: Pexels
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.