Többé ne nyomd meg a szundi gombot. Ha további egy órát adsz a naphoz, hatalmas előnyökkel járhat az étrend, a megjelenés és a munka szempontjából.

Nem vagy reggeli ember? Ahhoz, hogy hamarabb felébredj, nem kell - csak hagyd abba a szundítást, és mozogj tovább! A napfelkeltét megelőzően az edzőterembe járás nagyszerű módja annak, hogy megragadd a napot, és ez a szokás még fokozhatja a hangulatodat és a termelékenységedet. Az életmód blogger, Jessica Booth számára a korán kelés és ragyogás lehetőséget adott a reggeli jóga rutinra. "A foglalkozásom felébresztett, energiát adott, és általában nyugodtabbnak és kevésbé stresszesnek éreztem magam" - írta a bustle.com-nak. Ráadásul az edzés elvégzése a nap folyamán felszabadíthatja az estéket az esetlegesen felmerülő váratlan események vagy felelősségek alól. Még mindig kétségeid vannak?

Egészségesebb táplálkozás

Amikor késésben vagy, csábító lehet az irodába menet egy gyorséttermi burritót ragadni, vagy engedni a fánkkísértésnek. De ezek a reggeli extra kalóriák gyorsan összeadódhatnak. Egy, a Northwestern University 2011-es tanulmányában a későn alvók 248 kalóriát fogyasztottak naponta, kétszer annyi gyorséttermi kaját és fele annyi gyümölcsöt és zöldséget, mint a korán kelők. Az éjszakai baglyok átlagos BMI-értéke is magasabb volt. Ehelyett használd a reggel egy óráját egészséges, magas fehérjetartalmú reggeli (például tojás, gyümölcs és teljes kiőrlésű pirítós) elkészítéséhez, hogy elégedett legyél és egész nap visszafoghasd vágyaid.

Javíthatja a hangulatodat

A napsütéses ébredés naposabb hangulatot is adhat! Tanulmányok kimutatták, hogy a korán kelők boldogabbak és pozitívabbak, mint a későn ébredők, és gyakrabban állapodnak meg olyan kijelentésekkel, mint „hosszú távú célok elérésére fordítom időm” és „felelősnek érzem magam a dolgok megvalósításáért”. A reggeli emberek arról is beszámoltak, hogy egészségesebbnek érzik magukat, valószínűleg azért, mert belső órájuk igazodik a felkelő és lemenő naphoz.

Kevesebb stressz

A késő reggeli kezdés katasztrófát okozhat a nap hátralévő részében, és millió gondolat futhat át ​​a fejedben. Ehelyett használd a csendes, békés időt reggel, hogy tennivalóiddal haladj, vagy rögzítsd gondolatait egy naplóban. Ezzel megnyugtathatod elmédet és felkészítheted az elkövetkező napra. A meditáció mentális lendületet is adhat a nap hátralévő részére, tanulmányok kimutatták, hogy a meditáció segíthet a szorongás enyhítésében, az érvelési képesség javításában és az erős kapcsolatok fenntartásában.

Jobb külső

Nemcsak a korábbi ébredés teheti jobbá a hangulatod, hanem a jobb megjelenés is. A reggeli plusz egy óra azt jelenti, hogy több időt fordíthatsz az apróságokra: inget vasalhatsz, megjavíthatod a hajad, körmöt vághatsz, stb. Ráadásul a kutatások kimutatták, hogy az összerakottabb megjelenés hatalmas szakmai előnyökkel jár, egy 2013-as tanulmányban a válaszadók 80 százaléka mondta, hogy az állásjelöltek öltözete és megjelenése "nagy hatással volt" a felvételük valószínűségére. Próbáld ki ezt a szinte könnyed életmódot, hogy reggeli emberré válj.

Képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.