A koronavírus-helyzet nem könnyíti meg a babára vágyó nők, párok életét. Van, aki időpontot nem kap a klinikán, másnak a kapcsolata is tönkrement a sok stressz miatt. 

A Dailymailnek mesélte el néhány babára vágyó nő a történetét és azt, hogyan zúzta porrá a koronavírus a gyerek utáni vágyuk beteljesülését. 

Katie, 39

Katie azt meséli, a családalapítás gondolata eredetileg volt párja fejében fogant meg először, ám a 39 éves nő épphogy rájött, ő is nagyon szeretne már babát, el is kellett engedni az álmait. Két évvel ezelőtt határozták el párjával, hogy babát szeretnének, ám sokadik próbálkozásra sem jártak sikerrel. Ekkor úgy döntöttek, felkeresnek egy meddőségi klinikát és megpróbálkoznak a lombikkal. Katie épp akkor kezdte el szedni a gyógyszereit, amikor a járvány kirobbant, ám az időpontjára a klinikán emiatt már nem is került sor. És a neheze még csak ezután jött. Katie és vőlegénye szakítottak, mert a kapcsolatukat annyira megviselte a stressz és a jövőjük miatti aggodalom. "Néha elképzelem, milyen lett volna, ha az exemmel sikerül egy családdá válnunk, aztán eszembe jut, hogy nekem talán sosem lesz már gyerekem" - fogalmazott Katie. Abban, hogy új partnert találjon, egyelőre nem is bízik, hiszen a helyzet miatt esélye sincs hol ismerkedni. Az örökbefogadáson gondolkodik, de jelen pillanatban a vírushelyzet ezt is megnehezíti.

Baba
Forrás: pixabay.com
​​

Laura, 43

Laura négy éve szakított párjával egy sor vetélés után. A nő úgy érezte, nem várhat tovább az igazira, ezért úgy döntött, a mesterséges megtermékenyítést választja anoním spermadonorral. A közelben lévő klinikákon azonban ez nem volt lehetséges, ezért úgy döntött, Krétára utazik egy magánklinikára, ahol azonban az utolsó pillanatban elutasították. Laura összetört. Ismét egy angol klinikán próbálkozott, addigra azonban nem fogadtak új pácienseket, a lombikeljárásban résztvevők számát korlátozták. Laura tavaly április óta vár a sorára, és kezdi feladni az álmát, hogy édesanya lehessen.

Lucy, 30

Lucynak és párjának nagy terveik voltak: összeházasodnak, gyerekeik lesznek és a tengerhez költöznek. Már a gyerekek nevét is kitalálták, amikor kiderült: nem működik tovább a kapcsolatuk és szakítottak. A karantén miatti összezártság ugyanis olyan tulajdonságokat hozott ki belőlük, amikről addig nem tudtak. "A féltékenység lassan átcsapott gyűlöletbe. Kétségbeesett voltam és úgy éreztem összedőltek az álmaim" - mesélte Lucy, aki visszaköltözött a szülői házba. Barátai sorra jelentették be a babák érkezését, Lucy pedig kezdte úgy érezni, hogy az élete menthetetlenül megrekedt, miközben körülötte mindenki boldogságban úszik. Elkezdett kétségbeesetten randikra járni, ám minden egyes találkozásnál azt érezte, mennyire megbánta korábbi szakítását, hisz mindenkit volt párjával hasonlított össze. Emellett persze azt is tudta, hogy a negatív eseményeket sem söopörheti a szőnyeg alá, így elkezdett berendezkedni az egyedülálló életre. A randizásoknak ugyanis szintén véget vetett a koronavírus, Lucynek így még várnia kell arra, hogy a családról szőtt álmai valóra váljanak.

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.