Új digitális megoldás létezik, amely tájékoztatja, illetve támogatja a kapcsolati erőszak érintettjeit és környezetüket.

A koronavírus-járvány miatt a bántalmazottak a korábbinál is nehezebben tudnak kapcsolatba lépni a segítő szervezetekkel, így még nagyobb szükség volt fejlesztésekre, amelyekkel az áldozatoknak könnyebb lehet az élete.

A Bright Sky applikáció bevezetése technológiai mérföldkő lehet a bántalmazó kapcsolatban élők segítésében. Az új mobilalkalmazás minél több érintettnek és a környezetükben élőknek is információt igyekszik adni, valamint a cél, hogy elérhető, gyors támogatást nyújtsanak a technológia segítségével. A mobilapp fejlesztésekor szakmai szervezetekkel egyeztetetve kiderült, szükség van egy olyan technológiai megoldásra, amely hatékonyan támogatja az edukációt a kapcsolati erőszak témájában, és a digitális térben összegyűjti a segítség lehetséges formáit is.

A mobilra kifejlesztett alkalmazás lerövidítheti az utat a bántalmazás felismeréstől a tényleges segítségkérésig, és az online térben aktív fiatal generáció számára is elérhető lett ezáltal olyan platform, ahol segítségért fordulhatnak, hiszen a fiatalok körében sem ritka a kapcsolati erőszak.

erőszak
Forrás: pexels.com

Az érintettek az applikációban az országos segélyvonalak és a témában jártas segítő szervezetek elérhetőségeit is megtalálják, köztük az Áldozatsegítő Központokat, melyek jelenleg országosan 6 nagyvárosban nyújtanak anyagi, pszichológiai vagy jogi támogatást a párkapcsolati erőszak áldozatainak.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Ezek a legfontosabb teendők felfázás esetén (x)

Kínzó alhasi görcsök, égő érzés vizeletürítéskor, nem múló vizelési inger – ezek a panaszok kísérik a felfázásként is ismert hólyaghurutot. Mutatjuk, mit tehetünk az enyhe felfázás korai tünetei ellen.