Az állandó szorongás, depresszió sajnos egyre szélesebb réteget érint, akik emiatt nehezebben találnak munkát, hiszen eleve nem akarnak közösségben lenni.

Aki szociális szorongással él, valószínűleg sok időt tölt azzal, hogy aggódik mások miatt, hogy negatívan ítélkeznek azokról a dolgokról, amelyeket tesz és mond. Ezeknek a félelmeknek köszönhetően előfordulhat, hogy rendszeresen mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje azokat a helyzeteket, amelyekben azt gondolja, visszautasítják vagy megítélik. Még ha ezek a félelmek valótlanok is, aki szorongó, az képtelen ezt reálisan megítélni és kerüli az emberekkel való érintkezést. A szorongás súlyosabb formáiban depresszió vagy akár agórafóbia is felléphet, mikor ki sem lép valaki a házból.

munkakor
Forrás: unsplash.com

Természetesen szakszerű segítség, kezelés szükséges a szorongással élőknek, de akinél még enyhébb fokúak a tünetek, segíthet, ha megpróbál közösségben lenni úgy, hogy minimalizálja az érintkezés formáit. Vannak munkakörök, melyek ideálisak lehetnek, sőt olyanok is, amelyek kifejezetten “terápiásak” az antiszociális személyeknek.

 

  • Konyhai dolgozók. A gyorséttermek széles körben alkalmaznak diákokat is, egy zárkózott személyiség még nem akadály, hogy valaki ételeket állítson össze és tegyen az ellátóba. Egy ilyen helyen akár barátságokat is köthet az illető.

  • Raktáros. Elég magányos munkakör, de van, akinek pont ez az ideális. Pénzt lehet vele keresni és az ember még másokkal is érintkezik.

  • Kisállat gondozó, asszisztens. Kifejezetten fejlesztő lehet, ha valaki állatokkal foglalkozik. Egy állatorvosi asszisztensi munkakör vagy egy menhelyen dolgozni megadja azt az élményt, hogy más élőlényeken segíthetünk.

  • A könyvtáros szakma ugyan képesítést igényel, de lehetünk könyvtári kisegítők diploma nélkül is. A munkahely ez esetben csendes, nem kell sok emberrel érintkeznünk, kikapcsolódhatunk a pakolgatás és az olvasgatás által is.

  • Virtuális asszisztens. Egyre népszerűbb elfoglaltság az online térben végzett szervezés, tervezés, excel táblák rendben tartása, szövegek, levelek megírása. Még a főnökünkkel sem szükségszerű a személyes találkozó.

  • Social media felelős. Aki otthonos mozog a trendekben, jól ír, és ügyesen elboldogul az online világban, az úgy is remek fizetést kaphat, hogy ki sem lép otthonról. Telefonról, laptopról is könnyen elvégezhető munka, és virtuálisan kapcsolatokat is építhetünk.

Forrás: https://www.healthline.com/health/anxiety/jobs-for-teens-with-social-anxiety
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.