A cégvezetők gyakran olyan pszichés terhelésnek vannak kitéve, hogy számunkra elengedhetetlen a rendszeres szűrővizsgálat.

Nagyjából 10-15 éve lett igazán elterjedt a menedzserszűrés kifejezés és egyre többen élnek a szolgáltatással. Napjainkban, a rohanó világnak köszönhetően a cégek vezetői és középvezetői olyan nagy nyomásnak és pszichés terhelésnek vannak kitéve, hogy gyakran veszélyben van ezáltal az egészségük.

Jellemzően keveset mozognak, rendszertelenül és egészségtelenül étkeznek, sokat stresszelnek, ezek pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy betegségek alakuljanak ki. Ezért hozták létre a speciális menedzserszűrést, azaz azt az egészségügyi szolgáltatást, amely során kifejezetten az ülőmunka, a rohanó világ és a mozgásszegény életmód okozta betegségek kockázata miatt kialakuló betegségek tüneteit szűrik.

A cégek számára jelentős bevételkiesést hoz, mikor a menedzserek betegszabadságon vannak, ezért is fontos, hogy a vezetőik egészségi állapotát rendszeresen ellenőrizzék.

menedzser
Forrás: unsplash.com

A menedzserszűrés során megvizsgálják a leginkább veszélyeztetett szív- és érrendszert, az emésztőszerveket, illetve kiterjed a vizsgálat az onkológiai betegségekre is, megfigyelve a különböző tumormarkerek értékét, valamint más onkológiai vizsgálatokat is elvégeznek. Egyes szűrőcsomagokban fog-, fogíny- és szájbetegségekre, illetve mozgásszervekre is kiterjed a vizsgálatok sora, így akár egy szűrés 3-4 órát is igénybe vehet, viszont amilyen hosszú, olyan fontos mind a cég, mind a menedzserek számára.

Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.