Itt van egy kis ösztönzés arra, hogy ne tartsd magadban az érzéseid, nyugodtan fejezd ki partnered felé irányuló szereteted és csodálatod!

Az arcszőrzeten át a nemi szervekig a férfiak és a nők másképp vannak bekötve, és az életet gyökeresen eltérő módon látjuk - különösen, ha romantikus kapcsolatokról van szó. Számtalan tanulmány azt mutatja, hogy a férfiak nemi hajlandósága nemcsak erősebb, hanem azt is, hogy gyakrabban gondolkodnak a szexuális dolgokon (kutatások szerint naponta legalább egyszer), és hogy gyakrabban vágynak szexuális tevékenységre. De kiderült, hogy egy dolog jobban elcsavarja a férfi fejét, mint a szexuális vonzalom: ez egy viszonzott szeretet, egy új tanulmány szerint.

Joel Wade, PhD, a Bucknell Egyetem kutatója, aki korábban azt tanulmányozta, hogy a férfiak és a nők hogyan küzdenek (és csókolóznak, illetve sminkelnek), egy új tanulmányban arra összpontosított, hogy a férfiak és nők hogyan reagálnak a párkapcsolati helyzetekre. Ezért 100, egyenesen a húszas évei elején járó résztvevővel kutatni kezdett. A felmérés során Wade mind a férfiakat, mind a nőket megkérdezte, melyik forgatókönyvet találta leginkább zavarónak: a partner érzéseinek kifejezése nem volt olyan erős, mint sajátjuk, vagy ha párjuk a külsejük alapján nem látta őket annyira szexuálisan vonzónak, mint az alanyok a partnerüket. Mindkét nem úgy érezte, hogy az a partner, akinek a szerelme nem egyenlő a sajátjával, rosszabb, mint az egyenlőtlen szexuális vonzalom.

Dr. Wade közvéleményként állapította meg, hogy ebben a Journal of the Evolutionary Studies Consortium folyóiratban megjelent tanulmányban a férfiak és a nők ugyanazon az oldalon álltak, amikor értékelték a különféle vonzerőtípusokat. Az érzelmi elkötelezettség és a szex egyaránt szerepet játszik a párkapcsolat sikerében - de Dr. Wade nem számított arra, hogy mindkét nem végül elkötelezi magát a szex iránt - magyarázta a Reader’s Digest. "Meglepő, hogy a férfiak és a nők véleménye nem különbözik ebben a kérdésben.

Wade azonban megjegyzi, hogy kultúrák közötti kutatásra is szükség van az idősebb férfiak és nők véleményének elemzése mellett. "Az tanulság, ami meglepő, az, hogy az egyének tudni akarják, hogy a partner iránti szeretetük vagy érzelmi elkötelezettségük viszonzott, és hogy a viszonzott szeretet fontosabb, mint a viszonzott szexuális vonzalom" - mondja.

Képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.